Januari 2007

De luistercijfers van het Continu LuisterOnderzoek (CLO) over de periode november-december 2006 zijn bekendgemaakt. Het Continu LuisterOnderzoek wordt door Intomart GfK uitgevoerd in opdracht van de Publieke Omroep, Ster, ORN, Sky Radio 101 FM, Radio 538, Qmusic, Caz!, Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM, RTL FM, Radio Veronica, Slam FM, BNR Nieuwsradio, Kink FM, 100%NL en CRN, allen verenigd in de Stichting PRE, en voor Radio 10 Gold en Classic FM.

Het luistergedrag is gemeten gedurende een periode van acht weken in november-december 2006. Dit resulteert in een rapportage die is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.881 respondenten van 10 jaar en ouder. De marktaandeelontwikkeling van de landelijk publieke zenders, publieke regionale zenders en de commerciële zenders staan in bovenstaande figuur weergegeven (hele week; 07.00-24.00 uur).

Gemiddelde luistertijd
De gemiddelde luistertijd per dag (personen 10+ jaar) bedraagt in het tijdvak 07:00-24:00 uur 3 uur en 17 minuten. De gemiddelde luistertijd is daarmee 3 minuten langer dan in de vorige meetperiode.

Onderstaand overzicht geeft de gemiddelde luisterdichtheden, alsmede de marktaandelen van alle zenders voor de maanden november-december 2006 (hele week; 07.00-24.00 uur). Ter vergelijking worden tevens de gemiddelde luisterdichtheden en marktaandelen van alle zenders voor de periode oktobernovember 2006 in ditzelfde tijdvak vermeld.

ORN Radio is een combinatie van de zenders Radio Noord, Omrop Fryslân, Radio Drenthe, Radio Oost, Radio Gelderland, Radio M Utrecht, Radio Flevoland, Radio Noord-Holland, Radio West, Radio Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Radio.

CRN Commercieel Regio is een combinatie van de zenders Waterstad FM, Hot-Radio, Keizerstad FM, City FM Classic Rock (Randstad en Noord), Stads Radio, Radio 8FM, XFM, Star FM, Wild FM, Fresh FM, Magic FM 94.9 Amsterdam en RadioNL.

De volgende rapportage (meetperiode december 2006-januari 2007) is op donderdag 15 februari.