Dance FM start op kabel

Het voormalig illegaal radio-station DANCE-FM start met uitzendingen via het kabelnet. Vanaf 1 mei kan een groot deel van de jongeren in Drente dagelijks luisteren naar de uitzendingen. DANCE-FM is 24 uur per dag te ontvangen op 107.4 MHz. Het ontvangstgebied is bij aanvang al zeer omvangrijk. DANCE-FM te beluisteren in Anloo, Assen, Beilen, Borger, Eelde, Gasselte, Gieten, Hoogezand, Norg Peize, Roden, Rolde, Slochteren, Smilde, Stadskanaal, Vries, Westerbork en Zuidlaren.

Dit zijn ruim 93.000 kabelaansluitingen. Voorlopig gaat DANCE-FM met beperkte middelen uitzenden, omdat de definitieve studioplek nog moet worden verbouwd Het bestuur van DANCE-FM wil echter niet langer wachten. Een van de activiteiten, waar DANCE-FM al jaren aandacht aan heeft geschoken is het Bevrijdingsfestival op 5 mei. En DANCE-FM wil ook in 1998 opnieuw present zijn bij dit belangrijke evenement. Het evenement wordt live gebracht vanaf het Koopmansplein in Assen. DANCE-FM heeft voor de reguliere programmering een bijzonder concept ontwikkeld waarbij de luisteraars rechtstreek betrokken zijn.

Het is over enkele maanden zelfs mogelijk dagelijks even binnen te wandelen in het Media Cafe van DANCE-FM welke is gevestigd aan Kerkstraat 7 te Assen. In de loop van dit jaar zal de studio en het pand nog worden aangepakt waarna een officiele opening volgt. Jongeren in de wijde omgeving zullen niet alleen veel plezier beleven aan de uitzendingen en programma’s, maar ook in het Media Cafe aan hun trekken komen. DANCE-FM is al aktief geweest in de ether maar deed dat wel illegaal. Er is 3 jaar lang uitgezonden op zondag- en maandag-avond vanuit Assen. In die periode is de zender tot tweemaal toe het zwijgen opgelegd door de Rijksdienst voor Radioverkeer. Toen het station in februari 1997 opnieuw moest stoppen was voor de medewerkers de maat vol. De populariteit van DANCE-FM was echter dermate hoog, dat werd besloten het station als niet-landelijk commerciele zender in stand te houden Na landurige voorbereidingen (ruim 1 jaar) is dit gelukt en heeft DANCE-FM nu een legale status. Vanaf 1 mei beginnen de uitzendigen van DANCE-FM op 107.4 via de kabel

Gerelateerde berichten