De directie van het commerciele lokale/regionale r…

De directie van het commerciele lokale/regionale radio-initatief voor de regio Ede, Wageningen en Veenendaal, “Ultra FM” is teleurgesteld en verontwaardigd over de verdeelde FM en AM rest-frequenties voor niet-landelijke commerciele radio in Nederland. De door de omroep aangevraagde frequenties zijn geen van allen toegekend. De belangrijkste en primair aangevraagde zender 101.9 FM is naar Rebecca Radio gegaan. Een station wat daarmee in totaal 12 FM frequenties krijgt. Ultra FM steld dat de Rebecca Radio niet of nauwelijks aan de door het ministerie voor de verdeling gestelde eisen voldoet. Ultra FM voldoet ook niet aan alle eisen (o.a. door tegenwerking van de kabelmaatschappij) maar in ieder geval aan meer eisen dan Rebecca. In het kort Eis : Niet in meer dan 20 % van de kabelhuishoudens te ontvangen. Rebecca : meer dan 20 %, voldoet niet aan de eis. Ultra FM : 0 %, voldoet aan de eis Eis : Voor 9 Jan. 1998 op het kabelnet in de betreffende regio te ontvangen Rebecca : Medio Maart 1998 Ultra FM : nog steeds niet, maar in November 1997 al bij Telekabel aangevraagd. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De directie en medewerkers van Ultra FM alsmede de daarin investerende personen en bedrijven zijn teleurgesteld en vast van plan actie te ondernemen danwel schadevergoedingen te gaan claimen. Ultra FM roept dan ook alle ‘medestanders’ in de vorm van partijen die ook buiten de boot zijn gevallen op om samen tegen deze verdeling actie te gaan ondernemen. Persvoorlichter Ultra FM

Gerelateerde berichten