De praatzender Talk Radio 1395 AM krijgt een gehee…

De praatzender Talk Radio 1395 AM krijgt een geheel ander karakter. Werd er op het commerciële station door iedereen over alles gesproken, per 21 september is het vooral een zender voor financiëel, economisch, politiek, zakelijk en beursnieuws onder de naam Business Nieuws 1395 AM. Talk Radio ging woensdagavond al uit de lucht. Van ’s ochtends zes tot ’s avonds acht brengt Business Nieuws vanaf volgende week blokken van twintig minuten vol voornoemd nieuws. Algemeen nieuws, weer, verkeer en sport zullen die blokken afwisselen. Voor de medewerkers die niet van Talk Radio naar Business Nieuws meekunnen, is ontslag aangevraagd. Het gaat om tien tot twintig mensen. Volgens een woordvoerder kan een groter aantal mensen echter blijven na de ,,doorstart”. Talk Radio is het eigendom van de Manaus Business Development. Manaus betreurt de ontslagen zeer, maar sponsors en adverteerders waren te weinig geïnteresseerd in Talk Radio. De zender bereikte per week zo’n 200.000 personen en die groep was voor de adverteerders op een zender als deze niet interessant. Voor het nieuwe ,,format” zou wel heel veel belangstelling bestaan. Het gaat om andere adverteerders voor wie relatief kleine groep luisteraars naar juist een businesszender wel interessant is. Er zijn al verschillende toezeggingen en dus een zekere basis, aldus Manaus-directeur H. Herter. Namen wilde hij niet noemen. Uit onderzoeken bij bestaande en mogelijke luisteraars, adverteerders en sponsors is zelfs gebleken dat Business Nieuws een programmering brengt die de continuiteït van het station zal waarborgen. De zender zal ook rekening houden met het grote aantal mensen dat tegenwoordig in beleggen en andere financiële zaken is geïnteresseerd. Hoofdredacteur van Business Nieuws 1395 AM wordt Michiel Bicker Caarten. Hij werkte voor RTL Nieuws en NRC Handelsblad en was de laatste drie jaar presentator van de financiëel-economische programma’s van CNBC Europe. Business Nieuws wil het liefst 24 uur per dag uitzenden en heeft een aanvraag ingediend voor extra etherfrequenties.

Gerelateerde berichten