Radio Unique,de piraat waar nogal wat bekende en m…

Radio Unique,de piraat waar nogal wat bekende en minder bekende radiomakers hun carriere begonnen. Radio Unique in Amsterdam. Johan Sponselee zwichtte eindelijk voor het verzoek van een aantal gedreven fans in de nieuwsgroep nl.media.radio en begon de Unique Story. Hoewel de site nog in ontwikkeling is (hij plantte de vormgeving van z’n homepage even snel over), kun je nu al veel lezen, zien en… horen. Jingles en programmafragmenten in Real Audio, bijvoorbeeld. Maar ook kun je zelf het bekende Unique tijdsignaal starten en zijn de mooiste jingles in MP-3 formaat te vinden in het Jingle-Archief. Ondanks het feit dat Radio Unique in die tijd nogal ‘uit de hoogte’ opereerde is er natuurlijk ook een pagina met links naar andere piraten uit die tijd (voor zover op het internet actief). De geschiedenis van Radio Unique, dat zich vanaf 1983 Unique-FM noemde, loopt nu tot en met de eerste grote inbeslagname van de zender in een 110 meter hoge schoorsteen. Ook kun je lezen wat er nou precies stond op dat briefje aan de RCD, naast de fles champagne… www.dutch.nl/spons/unique.htm is het officieele adres.

Gerelateerde berichten