Search
Close this search box.

Oude piraten één weekend legaal in de et…

Oude piraten één weekend legaal in de ether. Stads Radio viert 25 jaar Haagse vrije radio. Oud-medewerkers van Haagse vrije radiostations nemen onder de naam ‘Radio 25’ in het weekend van 19, 20 en 21 februari het Haagse Stads Radio 94 over. Aanleiding voor dit gelegenheidsstation is de start, 25 jaar geleden, van de eerste illegale zender in Den Haag, Radio Centraal. Via de honderden vrije zenders die sindsdien in de lucht waren leerden vele bekende namen van nu het radiovak, zoals Kas van Iersel (Veronica), Wessel van Diepen (TMF, Radio 538), Rick Romein (3FM), Rick van Velthuijsen (Radio 538), Rob Stenders (3FM) en Jeroen van Inkel (Veronica). Een groot aantal van hen zal tijdens dit vrije radio-weekend nog één keer in Den Haag te horen zijn. Daarnaast worden veel oude radiofragmenten en de ‘Haagse Vrije Radio Top 250′ uitgezonden. Radio 25 begint vrijdagavond 19 februari om 19.00 uur en eindigt zondagavond 21 februari om middernacht. Sinds een kwart eeuw geleden de eerste FM-piraat met reguliere uitzendingen begon is Den Haag Radiostad Nr. 1 in Nederland. Vele radiomakers trokken vanuit andere steden en plaatsen naar de Hofstad, of maakten vanuit hun woonplaats programma’s op band voor Haagse stations. De vrije radiozenders in Den Haag, maar ook elders, gaven in de jaren ’70 en ’80 bovendien de aanzet tot de komst van regionale en lokale omroepen. Oude radiofragmenten Vanwege 25 jaar Haagse vrije radio geeft Radio 25 de luisteraars en de disc-jockey’s van toen en nu de gelegenheid tot een terugblik, nieuwe uitvoeringen van oude radioprogramma’s, en de meest gedraaide hits op de stations van vroeger. De initiatiefnemers zijn nog op zoek naar oude Haagse radiofragmenten. Bandjes, cassettes of minidisc’s met opnames van vroegere Haagse vrije radiostations (zoals Centraal, Radio Stad Den Haag, Hofstad, Telstar, Disco Duck, Batavia, Delta, Lokaal, enz.) kunnen dit sturen naar Stads Radio 94, t.a.v. Rob van Dijk, postbus 940, 2501 CX, Den Haag of radio@stadsradio94.nl. Stads Radio 94 zendt in de regio Den Haag uit op 94.0 Mhz FM, en op de kabel in stereo op 92.9 Mhz.