Rémi van der Elzen naar RTL5. Rémi van d…

Rémi van der Elzen naar RTL5. Rémi van der Elzen stapt over van de KRO naar RTL5. De presentatrice, die vooral bekend is van haar late avondprogramma TeeVee Studio, gaat twee programma’s maken bij het station. Vanaf eind februari zal Van der Elzen te zien zijn in Tijdbeeld, een programma waarin mensen die in een cruciale fase in hun leven verkeren worden ondervraagd aan de hand van een door henzelf gemaakt videodagboek. In de loop van maart start ze verder met een wekelijks praatprogramma met een gast die op dat moment in de actualiteit staat. Bert van der Veer, de waarnemend programmadirecteur van RTL5, is blij dat de Holland Media Groep (RTL4, 5 en Veronica) haar voor drie jaar heeft weten te strikken. “Met Rémi hebben we een topvrouw in huis gehaald, die zowel prikkelend als hartverwarmend kan interviewen. Nu Net5 eraan komt, hebben we met haar een goede troef in handen om onze kijkers te behouden”, aldus Van der Veer in een reactie in het Algemeen Dagblad. De KRO stopte in december met TeeVee Studio omdat volgens de omroep de formule was uitgewerkt. Het praatprogramma werd het afgelopen seizoen nog maar bekeken door 105.000 mensen. Van der Elzen, die het heel erg jammer vond dat ze met haar programma moest stoppen, zou in mei een nieuw lifestyle-achtig programma gaan presenteren bij de KRO. De presentatrice heeft nu echter gekozen voor RTL5 vanwege het ‘interessante programmavoorstel op prime-time’ en het avontuur, aldus Bert van der Veer in het AD. Volgens de programmadirecteur heeft Van der Elzen geen toezeggingen gekregen over een eventuele rol in de programmering van het veel beter bekeken RTL4 en zou geld ook geen rol hebben gespeeld bij haar keuze. De KRO zegt in een reactie het jammer te vinden dat Van der Elzen vertrekt, maar niet kwaad te zijn. De omroep kon volgens eigen zeggen niet meer voldoen aan haar ambities. Van der Elzen zelf heeft nog geen commentaar gegeven. (SkyRadio)