Search
Close this search box.

De Veronica rivival, op 1224AM

Het oude Veronica is terug. Ze zenden weer uit de komende elf dagen en nu wel met goedkeuring van het C.V.D.M. Dit alles is mogelijk gemaakt door Gooiland Producties (de initiatiefnemers van het project.)
De verhoopte 585 kHz ging niet door. De reddende hand werd uitgestoken door Q-Radio en haar 1224 kHz-frequentie. Niet op het oude schip de communicator bij Lelystad maar in een hotel in Hilversum begonnen de uitzendingen zaterdag middag van het oude Radio Veronica, met dj’s en radiotechniek van toen. Elke dag zijn er live programma’s. Zaterdag middag met o.a.Tineke de Nooy en Joost den draaier, Het is een soort museum de komende 10 dagen zei Joost den Draaijer alias Willem van Kooten. Het grootste deel van de programma’s bestaat uit herhalingen van 1961 tot 1974, inclusief de jingle’s en reclame’s.
De succesvolle piratenzender werd in 1974 uit de lucht gehaald, massale protesten ten spijt, Veronica kon geen zendvergunning krijgen. Terwijl op 31-08-1974 heel Nederland naar de radio zat te luisteren ging de stekker er uit, de klok tikte steeds verder, het was toen tijd om afscheid te nemen, een periode word afgesloten, zo meldde Veronica als laatste woorden.
Veronica werd een jaar later (02-09-1975) een publieke omroep en 01-09-1995 ging het commercieel. Bekende stemmen werden bekende gezichten, veel presentatoren gingen door bij het nieuwe Veronica, andere vonden elders in de mediawereld hun weg.
Nog tot 31 augustus ’99 zend het oude Veronica uit op de middengolf op 1224AM, de huidige frequentie van Q-Radio die meteen na de uitzendingen van Veronica weer wil gaan uitzenden.
Q-Radio gebruikte de ferquentie tijdelijk niet, wegens financiële problemen, Q-Radio blijft wel uitzenden via de kabel, maar dit is non-stop.
Meer informatie over de Veronica rivival vind u o.a. in de nieuwsgroep nl.media.radio waar veel gepraat wordt over Veronica, ook RadioVisie in Belgie heeft hier over gepubliseerd.
Tevens zijn er een aantal Real Audio streams opgezet zodat iedereen de mogelijkheid heeft om het oude Veronica te beluisteren. Of men rechtstreeks kan mailen met de huidige studio van het oude Veronica is ons nog onbekend.(M)