34ste TeleVizier-Ring uitgereikt

De KRO-serie ‘Toen was geluk heel gewoon’ heeft de TeleVizier-Ring gewonnen. De acteurs kregen de publieksprijs van Nederland uit handen van Fran Drescher, hoofdrolspeelster uit The Nanny. Twee weken geleden haalde de reeks ook al de vakprijs het Gouden Beeld binnen. De twee andere genomineerden voor de TeleVizier-Ring, Westenwind (RTL 4) en Laat de Leeuw (VARA) visten achter het net.

In de wandelgangen waren Gerard Cox, Joke Bruijs en Sjoerd Pleijsier deze week al op voorhand gefeliciteerd met hun overwinning. Paul de Leeuw kreeg de Bewondering, omdat de kijkers hem als meest opvallende televisie-persoonlijkheid van het afgelopen seizoen hadden gekozen. De Leeuw, die zich opmerkelijk weinig van de verplichte gala-kleding had aangetrokken, spoedde zich na afloop richting 200ste uitzending van Laat de Leeuw. Opvallende afwezige was VARA-presentator Paul Witteman die, evenals NOS Journaal-lezer Harmen Siezen, voor deze prijs was genomineerd.

De in de zaal aanwezige notaris bekende tegenover presentator Gert-Jan Dröge dat er regelmatig
genomineerden tevergeefs bij haar aankloppen om van tevoren te weten of ze hebben gewonnen.
Daphne Deckers reikte verder de Viva Ster voor de sterkste TV-persoonlijkheid uit aan Daniëlle Overgaag, presentatrice bij Studio Sport. De Margriet Kinder TV Prijs ging naar Het Klokhuis van de NPS.
De Zilveren TeleVizier Tulp voor het beste buitenlandse TV-programma werd uitgereikt aan The Nanny van de NCRV. (Brabants Dagblad)

    Gerelateerde berichten