Search
Close this search box.

Componist Bannink overleden

Op 70-jarige leeftijd is dinsdag in zijn woonplaats componist, pianist en arrangeur Harry Bannink overleden.
Bannink vormde lange tijd met schrijfster Annie M. G. Schmidt een duo dat met veel succes Nederlandse musicals produceerde. Bannink werd op 10 juli 1929 in Enschede geboren. Na de oorlog legde hij in Den Haag staatsexamen piano af aan het Koninklijk Conservatorium. In zijn beginperiode was hij orkestleider bij Henk Elsink, tot Wim Sonneveld hem in 1963 vastlegde. Hij schreef voor hem de muziek bij legendarische nummers als ‘Frater Venantius’ en ‘Nikkelen Nelis’.

Vervolgens kwam Bannink in contact met Annie M. G. Schmidt. De samenwerking bleek een gouden greep. Musicals als Heerlijk duurt het langst, Het is over, Met man en muis, En nu naar bed, Foxtrot, De Dader heeft het gedaan en Ping Ping waren het gevolg. Ook voor het medium televisie was Bannink actief. Hij schreef de muziek bij series als Schaep met de vijf poten, Ja Zuster, Nee Zuster, de Stratemaker op Zee Show, De Film van Ome Willem en Farce Majeur. Bannink kreeg diverse onderscheidingen: de Gouden Notenkraker, de Televizierring en de Louis Davidsprijs. (Planet)

    Gerelateerde berichten