Zoek
Sluit dit zoekvak.

Joop van den Ende wegens ziekte thuis

Joop van den Ende moet met onmiddellijke ingang zijn activiteiten bij mediagigant Endemol neerleggen. Op doktersadvies zal de omroep-coryfee zijn werkzaamheden tot een minimum beperken. John de Mol neemt vooralsnog de taken van Van den Ende waar.

Tijdens zijn gedwongen verlof zal Van den Ende zich nog wel bezighouden met de voorbereiding van de musical ‘Elisabeth’, die op 21 november in première gaat.

Bij het Endemol-onderdeel Joop van den Ende Producties in Aalsmeer was de dagelijkse leiding al in handen van Ronald van Wechem. Van den Ende is van dat bedrijf algemeen directeur. Volgens een woordvoerder is Van den Ende “zeker niet ongeneeslijk ziek. Hij moet zich gewoon een tijdje rustig houden.”

Bronnen rond Endemol zeggen dat Joop van den Ende al langer genoeg heeft van het maken van televisie. “Dat hij nu ‘ziek’ is, verbaast me niet. Dat is namelijk de enige manier om het voor Endemol uiterst gunstige wurgcontract met de Holland Media Groep in stand te houden”, aldus een ingewijde.

HMG (RTL 4, 5 en Veronica) heeft een contract met Endemol dat tien jaar loopt. Eerdere pogingen van de mediagroep om het contract open te breken, zijn mislukt. “Maar als Joop van den Ende of John de Mol zich uit Endemol terugtrekt, kan het contract opnieuw worden besproken. Die regel geldt echter niet als ziekte reden voor vertrek is”, zegt een direct betrokkene. (Telegraaf)