Berlijnse radiozender wordt te heet

In de strijd om meer luisteraars te trekken heeft een Berlijnse radiozender ‘extreem-magnetronnen’ bedacht. Daarbij moeten kandidaten een voorwerp in de magnetron doen en dan live in de uitzending doorbellen wat er gebeurt. Dat was dolle pret, totdat een jeugdige fan zijn kort daarvoor gestorven muis in het apparaat stopte…

De hele stad kon tijdens het ontbijt luisteren naar het ooggetuigenverslag over het opzwellende lijfje en de uit elkaar spattende oogjes. De presentator van KISS FM en de 12-jarige jongen hadden plezier, maar veel luisteraars waren hevig verontwaardigd.

De controledienst voor de media in Berlijn gaat na of er bij het ‘spelletje’ wetten zijn overtreden. Tot elf uur ’s avonds moeten programma’s rekening met het welzijn van kinderen houden.

KISS FM betreurt het incident. Een medepresentatrice van de show zou luidkeels hebben geprotesteerd. Van een verandering van het “unieke” concept wil de zender echter niets weten. (Telegraaf)

    Gerelateerde berichten