Zoek
Sluit dit zoekvak.

DOE MAAR KOMT NA VIJFTIEN JAAR WEER BIJEEN

Doe Maar, Nederlands populairste popgroep ooit, komt weer bij elkaar. De vier bandleden – zanger Henny Vrienten (51), toetsenist/zanger Ernst Jansz (51), gitarist Jan Hendriks (50) en drummer Jan Pijnenburg (43) – hebben dat vanmiddag bekend gemaakt in het Nationaal Pop Instituut in Amsterdam. Doe Maar gaat een cd opnemen en zal, naar verluidt, weer gaan optreden.

Doe Maar was begin jaren tachtig een complete hype, vooral onder tienermeisjes. Bij concerten sloeg de massahysterie toe, platen waren al in de voorverkoop platina. Het enorme succes en de publiciteit zouden de band uiteindelijk opbreken. Met een optreden in Den Bosch nam Doe Maar in 1984 afscheid van het publiek.

Sinds 1 dag of 2 (32 jaar) was de eerste hit van Doe Maar (1981), maar de echte doorbraak kwam pas met het album Doris Day en andere stukken in 1982. De singles De Bom en Pa werden nummer 1 in de hitlijsten.Na de Doe Maar-periode ging Vrienten solo, als producer en als zanger, en hij schreef filmmuziek. Jansz, die samen met Hendriks deel uitmaakte van de bands Midnight Hour en Rien ne va Plus, heeft onlangs een solo-cd uitgebracht.Eind 1992 was Doe Maar voor het laatst bijeen. De vier traden op tijdens een reunie van de band CCC Inc. (Volkskrant )

    Gerelateerde berichten