Zoek
Sluit dit zoekvak.

NEDERLAND TWEEDE DEELNEMER OP HET EUROVISIE SONGFESTIVAL

Gisteren is de volgorde van de optredens van de deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival op 13 mei 2000 bekend gemaakt. Nederland zal als tweede land optreden. Wie ons land in Stockholm zal vertegenwoordigen wordt zondag 27 februari 2000 uitgemaakt tijdens het Nationaal Songfestival in Ahoy Rotterdam (21.00-23.00 uur, TV2). De helft van de stemmen wordt bepaald door de kijkers thuis (televoting), de andere helft van de stemmen wordt bepaald door een jury. De presentatie van het Nationaal Songfestival is in handen van Paul de Leeuw.

Dat het Nationaal Songfestival zich mag verheugen in een steeds grotere populariteit onder de Nederlandse tekstschrijvers mag blijken uit het aantal inzendingen. Vorig jaar ontving de NOS in totaal 227 inzendingen. Dit jaar zijn ongeveer 300 vrije inzendingen voor het Nationaal Songfestival bij de NOS binnengekomen. In het Nationaal Songfestival wordt een deel van de liedjes geselecteerd uit de vrije inschrijving. Daarnaast heeft de NOS enkele gerenommeerde tekstschrijvers uitgenodigd een inzending te verzorgen. De inzenders moeten een volledige productie inleveren, d.w.z. een lied en een uitvoerende artiest. De belangstelling voor het bijwonen van het Nationale Songfestival in Ahoy is groot. (NOS)

    Gerelateerde berichten