Van der Reijden beticht van belangenverstrengeling

Scheidend interim voorzitter van NOCNSF Joop van der Reijden is beschuldigd van belangenverstrengeling rond een online-project waarbij zijn zoon is betrokken. De internetsite van NOCNSF ‘Sportal’ genaamd, die vandaag wordt geopend, is gemaakt door Veronica Digitaal, waar Joop van de Reijdens zoon Joppe directeur is. Dat meldt het dagblad Gooi- en Eemlander. Zoals bekend is Joop van der Reijden voorzitter van Veronica. De Gooi- en Eemlander citeert directeur Philip Hennemann van sportdatabedrijf Infostrada, die zich afvraagt waarom zijn bedrijf op het laatste moment aan de kant werd geschoven en faveure van Veronica Digitaal. “Dit ruikt toch naar belangenverstrengeling”, zegt Hennemann. Riens Meijer, oud-bestuurslid NOCNSF, die onvrijwillig opstapte toen Van der Reijden op het toneel verscheen, in het dagblad: “Om hem (Joppe-red.) die opdracht voor de website te geven, dat past helemaal in het beeld dat ik heb van de persoon Van der Reijden. Los van het feit of die zoon capabel is -en dat is best mogelijk- had Van der Reijden het nooit zo mogen doen. Die schijn van belangenverstrengeling moet je altijd vermijden.”

Dit laatste ontkennen vader en zoon Van der Reijden in alle toonaarden in de Gooi- en Eemland. Joppe: “Het is heel moeilijk om jezelf daartegen te verweren. Het einig dat ik kan zeggen, is dat de procedure zorgvuldig is geweest binnen NOCNSF. Er is een uit vijf personen bestaande stuurgroep internet, waarvan de leden beslissingsbevoegdheid hebben gehad. Mijn vader zat overigens niet in die stuurgroep.” Vanwege de schijn die hij “toch altijd tegen heeft” had Joppe van der Reijden van de opdracht kun afzien, zegt hij. “Maar het is toch een ontzettend interessant project, vanuit ons vakgebied bekeken. Bovendien, ik hoor mijn hele leven al dat ik wel door m’n vader ergens zal zijn binnengehaald. Ik werk tenslotte voor Veronica, wat dacht je dat ik dáár al niet voor commentaar op heb gehad.”

Hennemann zegt een fact naar Joop van der Reijden te hebben gestuurd waarin hij namens Infostrada zijn grote teleurstelling kenbaar heeft gemaakt. “Daar is nooit een reactie op gekomen.” Er is volgens hem ook nog eens sprake van verspilling van gemeenschapsgeld. Hennemann in het G&E: “In totaal heeft NOCNSF ons 77.000 gulden exclusief btw moeten betalen. Datzelfde bedrag is het minstens kwijt aan Veronica Digitaal. Twee keer betalen om hetzelfde te krijgen dus.” (Adfo)