NIEUWE PRESENTATOREN NOS-LANGS DE LIJN

NOS-Langs de Lijn krijgt m.i.v. 1 januari 2000 twee nieuwe presentatoren: Robbert Meeder en Gio Lippens. Zij nemen de presentatiedagen over van Klaas Samplonius en Eddy Poelmann.

Vanaf 1 januari 2000 wordt de zaterdagmiddaguitzending (14.00-17.00 uur, Radio 1) gepresenteerd door Gio Lippens, sinds 1989 werkzaam voor NOS-Langs de Lijn. Gio is begonnen als verslaggever atletiek en wielrennen, deed verslag van zes Tour de Frances, waarvan de laatste vier jaar als verslaggever op de motor in de koers.

Gio Lippens komt in plaats van Klaas Samplonius, die 25 jaar geleden bij NOS-Langs de Lijn begon als freelance verslaggever. Naast zijn bijdragen als verslaggever heeft Klaas o.m. het Eredivisie-overzicht gepresenteerd, deed 15 jaar lang de presentatie van Radio Tour de France en was als presentator betrokken bij RadiOlympia. Vanaf 1992 presenteerde hij het zaterdagmiddagprogramma van NOS-Langs de Lijn. Zaterdag 18 december zal Klaas Samplonius voor de laatste keer als presentator van dit programma te horen zijn.

De donderdagavonduitzending (22.00-23.00 uur, Radio 1) wordt vanaf 1 januari a.s. gepresenteerd door Robbert Meeder. Meeder is 10 jaar geleden bij Langs de Lijn begonnen als verslaggever van het vrouwenwielrennen. Momenteel werkt hij op de Sportdesk en presenteert de sportblokjes in het NOS-Radio 1 Journaal. Hij zal vanaf 1 januari ook “het wel en wee in het betaald voetbal” gaan presenteren. Deze rubriek wordt op zaterdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur uitgezonden in NOS-Langs de Lijn. De afgelopen vijf jaar werd de donderdagavonduitzending gepresenteerd door Eddy Poelmann. (NOS)

Gerelateerde berichten