Ananova: de perfecte nieuwslezeres

Zij struikelt nooit over haar woorden, heeft een heldere stem, is 24 uur per dag beschikbaar, maar verdient geen cent. De eerste digitale nieuwslezeres ter wereld, Ananova, is de droom van iedere omroepbaas.

De Britse makers hebben deze computerdame menselijke eigenschappen meegegeven, gebaseerd op onder anderen Spice Girl Victoria Beckham en de Australische zangeres Kylie Minogue. Ananova is geprogrammeerd als een 28-jarige vrouw met een rustige, intelligente uitstraling.

Ananova zal dit jaar op een speciale website worden gelanceerd. De bedoeling is dat zij ook zal kunnen verschijnen op televisie, mobiele telefoons, organizers en horloges met beeldschermpje.

Gebruikers dienen zelf de informatie te verzamelen, die in tekst wordt omgezet. Om daarbij nutteloze info te vermijden, kan Ananova worden geprogrammeerd om alleen verslag van specifieke onderwerpen te doen. (Telegraaf)

Gerelateerde berichten