BIG BROTHER IN DUITSLAND

In het plaatsje Hürth-Efferen bij Keulen wordt op dit moment het Duitse “Big-Brother-Huis” gebouwd en in maart wil men van start gaan. Het programma is een exacte kopie van het succes programma dat onder grote belangstelling van ook de buitenlandse pers in NL bij VERONICA te zien was. Al 20.000 Duitsers hebben zich kandidaat gesteld, en de hoofdprijs is DM 250.000,- De Duitse versie zal dagelijks bij het Duitse commerciële station “RTL II”, (wat zo’n beetje de “Young One” van Duitsland is) te zien zijn.
Naast jongeren programma’s zoals “Bravo-TV” kom je bij RTL II inderdaad oude bekende tegen als de “Fresh Prince of Bel Air” and “Lucky Letters” RTL II maakt nu al reclame / vooraankondigingen met korte spots waar kleine fragmenten uit de Nederlandse serie te zien zijn, zonder te vermelden dat deze fragmenten uit NL komen.

RTL II is te ontvangen in alle kabelnetten in Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Switzerland; en analoog en digitaal via de Astra Satelliet. In een heel beperkt aantal plaatsen in Duitsland (waaronder Berlijn, Munchen en Bremen) ook in de ether. In NL is dit televisie station (behalve met een schotel) niet te ontvangen. (Bernd Kueck voor de Radiowereld)