Nieuwtjes van vandaag en morgen

Noordzee FM zal de eerste zender zijn die te horen is in de tram! Hans Kraai jr. had de eer om als eerste te mogen luisteren. In de tram, die alleen in Rotterdam zal rijden, is een geluidsinstallatie gebouwd waardoor de passagiers kunnen genieten van de muziek die Noordzee FM draait. Tijdens het EK Voetballen deze zomer zullen de passagiers op de hoogte worden gehouden van de uitslagen van de wedstrijden.

Het themakanaal van UPC TV Sport 1, zendt vanaf eind deze maand bijna alle wedstrijden van de Amstel Cup live uit. Vrijdag 28 januari is de eerste dag dat op Sport 1 alle acht wedstrijden van de derde ronde in de Amstel Cup in hun geheel te zien.

‘Telecombedrijf Telfort heeft fraudeurs de voet dwarsgezet door een aantal telefooncellen af te sluiten voor inkomend telefoonverkeer. In kringen van computerkrakers circuleerde een truc waarmee op kosten van Telfort kon worden gebeld.’

Britse Internetsite nodigt zondaars uit on-line te biechten ( www.theconfessor.co.uk )
Je zonden opbiechten op het Internet. Een Brits CHISTELIJK RADIOSTATION is donderdag een website begonnen, die bezoekers uitnodigt hun zonden ,,in de daarvoor bestemde opening” te belijden. Zo gebruiken zij het Internet om vrede met God te krijgen. ,,Er kan niet via de telefoon, e-mail of bij volmacht gebiecht worden.” De internetsite garandeert volledige privacy. De bezoeker staat niet in contact met een priester. Zijn opgebiechte zonden worden na de schuldbelijdenis onmiddellijk verwijderd. Ook eist de site niet dat er boete wordt gedaan. Op de internetpagina zijn op een achtergrond van wolken en zonnebloemen ook bijbelteksten en gebeden te vinden.

Het maandblad More! Magazine waar de RadioWereld al over schreef toen de eerste versie nog niet was verschenen gaat weer stoppen, helaas, het blad is niet rendabel genoeg, Special 4 You zal tevens de stekker eruit halen.

Scoop van Drop-it staat deze week op nummer 1 in de top 40, en wij kennen het niet, waarom niet?

Big Brother winnaar Bart heeft sindskort een eigen website ( www.big-bart.nl )

In de newsgroep de nieuwsgroep nl.media.radio wordt deze week gemeld dat de antennes van Haagstad Radio uit Leidschendam binnenkort moeten verdwijnen. Leidschendam wil er niets van weten.

Vandaag hebben we maar eens een nieuwe monitor gekocht, er gaat een (radio)wereld voor ons open, 5 jaar lang zaten we te prutsen met een 14 inch, nu zijn we dan maar meteen op een 17 inch monitor overgestapt. Voor dat we weer vragen krijgen, het is geworden een Philips 17 inch 107S.
Maar we zijn al weer aan het denken over een 21 inch, over 5 jaar waarschijnlijk meer nieuws hierover.(M)