Imone sabbelt aan lokale omroep

Imone is een nieuwe publieke omroep die op alle mogelijke manieren probeert op 31 maart 50.000 leden te te bemachtigen, Imone probeert via de lokale omroepen een spotje te laten horen. Op de site van Imone staat een geluidspromo in MP3 kwaliteit, lokale omroepen kunnen deze draaien te ondersteuning van Imone.

Onderstaande persbericht werd vandaag door de OLON verspreid via de Olon mailserver waar alleen lokale omroepenen discuceren over van allerlei onderwerpen over lokale omroepen.

IMONE is een publieke omroep die zich richt op het algemene publiek. IMONE maakt kwalitatief hoogwaardige programma’s, die gebaseerd zijn op multimedia toepassingen en zich richten op interactie met het publiek. IMONE is ontstaan als reactie op recente maatschappelijke en technologische ontwikkelingen.

IMONE maakt multimedia programma’s, waarvan de inhoud mede wordt bepaald door de wensen van het publiek. IMONE wil tevens een breed publiek vertrouwd maken met het gebruik en de mogelijkheden van de nieuwste multimedia technieken.

IMONE onderscheidt zich door een geintegreerd gebruik van media, waarbij televisie en radio centraal staan en internet een wezenlijke, toegevoegde programmatische rol speelt. Daarnaast zal IMONE voor jong en oud een boeiend programma-aanbod verzorgen dat afwijkt van het huidige aanbod in het publieke bestel. De bijzondere sfeer van IMONE komt onder meer tot uiting door de virtuele presentatrice, Imone, die zowel op televisie als internet aanwezig is. Zij begeleidt het publiek naar de programma-onderdelen.

Programma’s van IMONE worden uitgezonden op televisie, radio en internet. Op internet zijn de programma’s continu beschikbaar, te bekijken of te beluisteren. De televisie- en radioprogramma’s worden inhoudelijk ook versterkt door internet vanwege de aanvullende informatie die op het net beschikbaar is.

Het recente succes van o.m. Big Brother geeft aan dat het publiek meer betrokken wil zijn bij de programma’s. Er blijkt dus een maatschappelijke behoefte te bestaan om mee te doen, mee te beslissen en persoonlijk contact te hebben. De publieke omroep wordt nu nog door een deel van de bevolking te veel als een ivoren toren gezien. IMONE zal bewijzen dat het ook anders kan.

Een radio of televisieprogramma van IMONE is in de eerste plaats een volwaardig en afgerond programma. Het blijft echter na de uitzending op het internet beschikbaar en voortduren. Hier kan naar eigen behoefte informatie verkregen worden, aan het programma worden deelgenomen en er ontstaat een ware dialoog, zowel tussen het publiek onderling als tussen het publiek en IMONE. Op internet kan dus enerzijds een televisie- of radioprogramma integraal teruggekeken worden of geluisterd worden, anderzijds wordt internet gebruikt als informatie- en produktiemateriaal.

Om in aanmerking te komen voor een concessie hebben wij voor 31 maart 50.000 leden nodig.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email