Kort nieuws op vrijdag

Het is de laatste tijd erg rustig in de MediaWereld, maar toch hebben we nog wat leuke informatie kunnen vinden.

Abel staat al 6 weken op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten met het nummer ‘onderweg’. Afgelopen zaterdag trad de groep live op in het TROS radioprogramma ‘De zinderende zaterdag’. Ze hebben twee nummers gezongen. Op de website van de TROS kun je deze twee optredens online bekijken.

Is het nu al officieel dat Jeroen van Inkel en Dennis Ruyer naar Radio538 vertrekken ?

De Amerikaanse verpleegster Darva Conger heeft enorme spijt van haar huwelijk met miljonair Rick Rockwell. Conger werd vorige week in de omstreden quiz ‘Wie wil met een multimiljonair trouwen’ uit 50 kandidaat-bruiden uitgekozen door Rockwell. Maar na de onthullingen over Rockwell’s vermeende mishandeling van een vroegere verloofde, wil Conger het huwelijk laten ontbinden. Zender Fox TV heeft het programma na een storm van kritiek geschrapt.

André Rieu blijkt vorig jaar geflitst terwijl hij met een snelheid van 230 kilometer per uur over de snelweg bij Heerlen vloog. De Heerlense politierechter heeft de Maastrichtenaar daarvoor een boete van 2500 gulden opgelegd en een half jaar voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid

De NOS geeft OC&W de schuld van het feit dat de omroepen de afgelopen jaren te weinig hebben geïnvesteerd in internet. De Mediawet verplichte de omroepen om overheidsgeld te investeren in televisie en radio. Hiermee reageert de NOS op de beschuldiging van Rick van der Ploeg.
De staatsecretaris verwijt de publieke omroepen gebrek aan samenwerking op het gebied van internet. Hij pleitte in tv-programma Nova voor één publieke internetredactie, omdat de omroepen anders op achterstand worden gezet door de commerciële zenders. De Concessiewet, die nu ter implementatie bij de Eerste Kamer ligt, maakt voor de publieke omroepen de weg vrij voor investeringen in internet.

Zoals u waarschijnlijk weet probeert de RadioWereld altijd zeer objectief te blijven. Meestal geven we geen menig, dat laten we aan u over. Af en toe geven we commentaar, maar we willen het liefst neutraal blijven. Enkele weken geleden hebben we u verteld dat we de populairste vrouwelijke dj van Nederland bij Sun FM vinden. Nu is er ook een leuke site over Edith de Doos te vinden op het www, waar u alles over Edith de Doos kunt vinden. Dus luister eens en geef ook u oordeel over deze dame in het Forum media roddels

Dit weekend wordt in de Rotterdamse Ahoy’ de Nederlandse afgevaardigde gekozen die dit voorjaar in Zweden Nederland mag vertegwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2000. Op vrijdag 25 februari staat het spelprogramma ‘Lucky Letters’ daarom in het teken van het Nationale Songfestival. Victor Reinier zal de kennis testen van vroegere songfestivaldeelneemsters Marga Bult, Sjoukje Smit en Sandra Reemer. Vrijdag 25 februari om 19.00 uur.

Morgen hebben we weer een leuke Column over Ergernis en Teletekst

Prettig weekend, en tot maandag