Kort woensdag nieuws

Kink FM is in Zoetermeer van de kabel gegooid. Men is hier uiteraard helemaal niet blij mee, dus binnenkort informeren we u over allerlei acties die men gaat ondernemen om weer op de kabel terug te komen!

Duitsland stuurt dit jaar een onzinlied naar het Eurovisiesongfestival. De Omstreden zanger Stefan Raab zorgde het weekend voor heel wat opschudding toen hij het nationale songfestival won met zijn liedje ‘Wadde Hadde Dudde Du’. De tekst gaat nl. nergens over en de muziek noemt hij chaosrock!

Op zondag 27 februari wordt vanaf 21:00 uur het Nationaal Songfestival compleet uitgezonden op Radio-2. Dat heeft de volgende consequenties: op Radio-2 vervallen de Nieuwsuitzendingen van 21:00 en 22:00 uur. De uitzending van 23:00 uur kan eventueel ook vervallen.

Op Radio-2 zal op zondag 12 maart de Nieuwsuitzendingen van 16:00 en 17:00 uur te vervallen. Dit in verband met het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied.

Rotterdam heeft een dubbele slag geslagen met het aantrekken van Paul de Leeuw als ‘ambassadeur’ van Culturele Hoofdstad 2001 en als programmeur van het oude Luxor Theater gedurende dat jaar. Dit betekent dat De Leeuw zijn activiteiten bij de VARA zal inperken tot ‘hooguit twee keer per week’.

Aanstaande zondag geven Acda en de Munnik in de Kleine Komedie in Amsterdam een concert. Op de website van de AVRO kun je een live uitzending volgen van het concert dat deze twee populaire zangers geven. De uitzending begint om 14.00 uur. Het concert van Acda en de Munnik zal worden uitgezonden in realvideo. Om te kunnen kijken heb je dus de realplayer g2 of hoger nodig

Live Opgenomen, het komische programma van Horace Cohen en Ruben van der Meer, houdt op te bestaan.

Concert Radio, het klassieke station dat ooit tot de Radio 10-groep behoorde, maar werd afgestoten en sindsdien een zwalpend bestaan leidt, zou binnenkort wel eens helemaal kunnen verdwijnen. Aldus personen uit de nauwe omgeving van de commerciële omroep.

De NOS gaat in beroep tegen de uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), die vorige week oordeelde dat de publieke omroep en de Holland Media Groep (HMG) hun programmagegevens tegen een redelijke prijs aan De Telegraaf moeten leveren.

NOVA, het actualiteitenprogramma van de VARA en de NOS, is vorig jaar tijdens de research voor een item over de Van Mesdagkliniek niet helemaal zuiver te werk gegaan. Dat zegt de Raad voor de Journalistiek. Onder valse voorwendselen zijn drie NOVA-journalisten gevangenis Oosterhoek in Grave binnengegaan. Zij vertelden dat ze familie waren van de gedetineerde. Op die manier hebben ze informatie weten te ontfutselen die nodig was voor de reportage over de Van Mesdagkliniek.

Ex Televisieproducent Jef Rademakers heeft de TV-rechten van ‘Klasgenoten’ verkocht aan Endemol Entertainment. Met deze overeenkomst krijgt Endemol nu het recht het programma Klasgenoten overal ter werelds te produceren of te licenseren.

RadioWereld verzorgt al bijna 3 jaar dagelijks het laatste media nieuws via deze site en wordt dagelijks door duizenden mensen gelezen, heeft u ook iets te melden, vertel het ons meteen, (evt anoniem) Laat het weten via een emailtje of via deze site Alles is welkom. (M)

Weet u het nog?
Onze toekomst wordt bepaald, door wat we er zelf van maken, en begint vandaag.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email