Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mediapersoonlijkheid Jim Varney overleden

Acteur Jim Varney, die vooral bekend is geworden door zijn rol als Ernest in verschillende reclamecommercials en films, is op 50-jarige leeftijd in zijn huis in Tennessee overleden. Hij leed aan longkanker.

Varney werd een bekend acteur in de jaren tachtig toen hij in verschillende Amerikaanse reclamespotjes de grappige Ernest Worrell, een man die het zogenaamd allemaal beter wist, verbeeldde. Ernests favoriete zin, ‘Know what I mean?’, werd een klassieker. In de commercials, kreeg hij vaak ‘kleine ongelukjes’: zo kwam hij vast te zitten in een kast, verbrandde zijn vingers, viel van ladders en werd meerdere malen geëlektrocuteerd.
Varney zei tijdens zijn leven over zijn beroemde rol: ‘Ernest is een buurman of bekende die iedereen wel eens in zijn leven heeft gehad. Hij probeert assertief te zijn en op de een of andere manier weet hij er telkens weer een potje van te maken.

Ernest is mijn grootste klankbord’. En daar had Varney gelijk in. Ernest is namelijk vele malen bekender geworden dan de acteur die hem speelde.
In de jaren tachtig en negentig maakte Varney negen Ernest-films, zoals’ Ernest Goes To Camp’, ‘Ernest Saves Christmas’ en ‘Ernest In The Army’. Zijn laatste acteerfeit was zijn vocale bijdrage aan ‘Toy Story 2’, waarin hij de stem van Slinky Dog insprak. (SkyRadio)