Search
Close this search box.

Weekend Nieuws

Fox gaat een nieuw sportkanaal in Centraal en Oost-Europa starten via Fox Kids Europe. Het gaat hierbij om de marketing en distributie van de nieuwe zender. Daarmee wordt de kijker tot 7 uur ’s avonds de kinderprogrammering van Fox Kids aangeboden, daarna volgt Fox Sport. Fox Sport is de eerste sportzender die zich speciaal op dit deel van Europa (belangrijkste markten zijn onder meer Rusland, Turkije, Roemenie, Hongarije) richt.

De tarieven voor tv-reclame in Nederland stijgen naar verwachting in de tweede helft van 2000 met 15 tot 20 procent, als gevolg van de verwachte hausse in dot.com en punt.nl spotjes.

De NOS en HMG willen geen rtv- gegevens afstaan aan De Telegraaf. Zelfs de dwangsom die de Nederlandse Mededingingsautoriteit gisteren oplegde, schrikt hen niet af.

Jan Lagrouw van CRN (Commerciele Radio Nederland) eerder werkzaam voor IP heeft de Carl Lipp Ring, een jaarlijkse onderscheiding voor de ‘beste’ mediaverkoper, gewonnen. De prijs werd voor de achtste keer uitgereikt tijdens het MWG-congres. Er waren opnieuw tien mediaverkopers genomineerd. Deze lijst kwam tot stand na een ‘virtueel’ onderzoek van Trendbox onder 160 mediaplanners, rtv-planners en adverteerders. CRN is een verkoopmaatschappij voor locale commerciele radiostations.

Zoekmachine AltaVista startte deze week in Nederland op www.altavista.nl

De VPRO heeft deze week het eerste nummer uitgegeven van een nieuwe omroepgids, die geheel gewijd is aan klassieke muziek onder de naam Vrije Geluiden.

Cartoon Network zal haar kabeldistributie uit breiden tot rond de 77 % kabel dekking. In Limburg en Noord-Brabant zal het tekenfilmkanaal per 1 maart worden gedistribueerd, UPC-gebieden in Noord-Brabant, Flevoland en Gelderland zenden Cartoon Network nog niet uit

Roddel: Jeroen van Inkel is door flitspalen op de foto gezet, reed hij te hard? Of willen de flitspalen hem gewoon op de foto zetten.

Niet minder dan 8 miljoen dollar (in aandelen weliswaar, maar niettemin) legde MP3Audiobooks op tafel om de gelijknamige domeinnaam te pakken te krijgen. Die was eigendom van een websitebouwer in Boston, Massachusetts.
Audiobooks, uit Santa Rosa in Californië, doet in boeken speciaal voor het bedrijfsleven die dankzij streaming-technologie via de computer te beluisteren zijn.

Met een naam en een woonplaats is een telefoonnummer tegenwoordig snel gevonden . Maar er is nu ook een website waar u het omgekeerde kunt doen: het zoeken van een naam en adres bij een telefoonnummer. In combinatie met nummerherkenning is anoniem bellen zo natuurlijk helemaal verleden tijd. Over de legaliteit van deze dienst rijzen natuurlijk grote twijfels, maar handig is het misschien wel. Meer info vind u bij zoek op nummer

Ruud uit Big Brother wordt een vaste presetator in Villa BvD. Tijdens het EK voetbal zal Ruud elke uitzending met de camera op stap gaan. ’s Avonds schrijft hij dan aan bij Barend & Van Dorp en geeft op de hem bekende wijze uitleg bij de beelden. Villa BvD begint op 5 juni.

In december brengt de NCRV de volgende editie van de Nationale Nieuwsquiz op tv. En ook nu weer kunnen aspirant-deelnemers zich via de website van de NCRV proberen te kwalificeren. Via 9 maandelijkse vragenronden wordt de parate kennis van het nieuws getest. De 15 beste deelnemers worden uitgenodigd voor een laatste proeve van bekwaamheid op een nader te bepalen datum in november. Als u wilt deelnemen dient u zich in te schrijven. Er volgt dan per email een pincode, geldig voor het hele jaar. Meer info vind u bij de NCRV

In de rubriek Steenen Specials op www.avrotribunes.nl gaat deze week een nieuwe themaserie van start: Radio op het water. In de komende weken vindt u elke week een special over een van de zeezenders die in de jaren 60 en 70 het geluid in de popmuziek hielpen bepalen. We gaan deze week van start met Radio London. Natuurlijk met veel fragmenten, jingles en muziek. Surf naar www.avrotribunes.nl en meldt u aan met uw lidnummer (te vinden op de adressticker van Televizier, AVROBode en de Tribune Magazines).Meer info vind u bij de AVRO

RadioWereld verzorgt al bijna 3 jaar dagelijks het laatste media nieuws via deze site en wordt dagelijks door duizenden mensen gelezen, heeft u ook iets te melden, vertel het ons meteen, (evt anoniem) Laat het weten via een emailtje of via deze site Alles is welkom. (M)

De reclamebrance rekent op een doorsnee prijsstijging van zo’n 15 tot 20 procent. Oorzaak is de hausse in spotjes voor internet- en telecombedrijven. Met verbazing wordt bij de media-inkoopbureaus vastgesteld hoe deze ondernemingen “tegen elke prijs” zendtijd kopen bij Nederlandse TV-stations. Waar de vaste schare adverteerders altijd scherpe kortingen bedingt op reclamecampagnes, zijn nu alle remmen los. “Het is alsof deze aanbieders hun eigen geld drukken”, aldus een mediaplanner van een groot inkoopbureau. Er ontstaat hierdoor schaarste aan reclamezendtijd die de prijs opdrijft.

Op 25 juni valt op Broadway voorgoed het doek voor de musical Cats. Het was de langst lopende productie in de geschiedenis van Broadway. Er kwamen de afgelopen achttien jaar meer dan 10 miljoen mensen kijken naar de 7397 opvoeringen.

Canal+ komt over een aantal weken met een themakanaal voor kabel- en schotelontvangers waar tegen betaling van een tientje per maand een aantal aansprekende zenders te ontvangen is.
Het themakanaal zal onder voorbehoud de volgende zenders laten zien, National Geographic, Eurosport, CNBC, Euronews, een kinderzender, Discovery, en de een Hindoestaanse zender Zee TV

Gerelateerde berichten