Kort nieuws op dinsdag

Omroepvereniging Veronica stapt uit HMG. Veronica maakte maandag bekend het belang van 35 procent in de Holland Media Groep (RTL 4 en RTL 5) terug te verkopen aan de aandeelhouders CLT-UFA. Veronica gaat zelfstandig verder.

Mobiel bellen wordt net zo goedkoop als de ‘vaste’ telefoon thuis, nu KPN Mobiel een prijzenoorlog heeft ontketend door de tarieven met gemiddeld een kwart te verlagen…

RECTIFICATIE. Per ongeluk is er gisteren in het artikel over de prijzenslag tussen KPN en Libertel een foutje geslopen. Aan het eind van het bericht werd gemeld dat KPN de abonnementstarieven niet had aangepast. Dit blijkt niet te kloppen: hier is wel aan gesleuteld. Sorry voor het ongemak.

Het is niet alleen in GSM land heibel: ook in de Bus is het knokken geblazen. Volgens de Volkskrant is er na verscheidene scheldkannonades nu echt goed mis in de Bus. Producent Buddingh verwacht dat de ruzies nog wel even door zullen gaan. Eerder waren de bewoners per e-mail al gewaarschuwd om hun taalgebruik een beetje te kuisen, omdat er klachten van kijkers waren. Het werd voor de redactie onmogelijk om alle scheldwoorden eruit te knippen.

Boudewijn de Groot (56) kreeg uit handen van Willem van Beusekom de Radio 2 Zendtijd Prijs. De prijs krijgt hij wegens zijn “jarenlange aanwezigheid op de Nederlandse radio en zijn blijvende waarde voor de Nederlandstalige muziek

Gisteravond is de bus weer belaagt door protestanten, er zijn 4 mensen gearresteerd, de mensen uit de bus overigens niet. Zij mogen wellicht nog een tijdje blijven, of niet natuurlijk.

Zendertje kopen?
De inboedel van het centrum Oininio in Amsterdam onder de hamer. Belangstellenden kunnen het pand tijdens de kijkdagen het weekeinde daarvoor voor het laatst in zijn oude glorie bewonderen en kijken of er iets van hun gading bij zit. De inboedel omvat onder meer moderne audio- en video-apparatuur, en computers, Tijdens de kijkdagen op 25 en 26 maart gaat de voorraad, waaronder veel compact discs voor de helft van de prijs tegen contante betaling de deur uit. De schuldenlast 6 � 7 miljoen blijft nog steeds groeien omdat zich nog steeds crediteuren aanmelden

RadioWereld verzorgt al bijna 3 jaar dagelijks het laatste media nieuws via deze site en wordt dagelijks door duizenden mensen gelezen, heeft u ook iets te melden, vertel het ons meteen, (evt anoniem) Laat het weten via een emailtje of via deze site Alles is welkom. (M)

Tot woensdag.