Kort nieuws op dinsdag

De luistercijfers van de commerciële zender 8Fm uit Brabant zijn deze week bekend geworden. U vind ze op 8FM

De Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol gaat dit jaar naar Hilary Swank. De 25-jarige actrice krijgt het beeldje voor haar rol in de film Boys don’t cry. Voor deze onderscheiding waren onder anderen genomineerd Annette Bening (American Beauty) en Meryl Streep (Music of the heart).

De film American Beauty is zondag in Los Angeles uitgeroepen tot beste film. De academie voor filmkust en -kunde (Ampas) kende de film van de Brit Sam Mendes de Oscar toe.

De Oscar voor de beste mannelijke hoofdrol gaat dit jaar naar Kevin Spacey. De acteur krijgt de Oscar voor zijn rol in de film American Beauty.

De Britse omroep BBC heeft samen met acht andere TV zenders beroep aangetekend tegen het verbod op de uitzending van het Lockerbieproces dat in mei in Kamp Zeist begint.

Andre Rieu mag zijn rijbewijs houden. Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht gaat niet in beroep tegen een vonnis van de kantonrechter. Dat heeft persofficier H. Vos vrijdag bevestigd.

Omroep Flevoland, de regionale zender van Flevoland, heeft haar reclamebelangen ondergebracht bij Porsius Creatief. De zender past per april haar programmering aan; het bureau maakt daarbij passende campagne die meer luisteraars moet aanzetten tot het luisteren naar het nieuws uit de regio.

De eerste namen zijn bekend van artiesten die zullen optreden op de TMF Awards en dit zijn Mel C., Westlife, Destiny’s Child, LIVE, Abel en Skik. Wil je elke dag op de hoogte blijven van wat er gaat gebeuren tijdens de TMF Awards, kijk dan naar “And the Nominees are”, TMF TXT pag. 160.

Ook MPL Communications, de rechtenexploitant van Paul McCartney, daagt nu My.MP3.com voor de rechter wegens het ongevraagd stallen van liedjes in een catalogus. Paul wil geld zien, en sluit zich nu aan bij de Recording Industry Association of America.

Een reclamebedrijf dreigt de Dierenbescherming voor de rechter te slepen wegens haar kritiek op een actie met duiven. In een bericht van de dierenorganisatie werd gesuggereerd dat een groot aantal levende duiven per postpakket is verstuurd. Dat is volgens de reclamemaker niet juist. Het ging om maar vijf duiven, die in speciale transportdozen zijn bezorgd bij vijf bedrijven. Maar volgens de Dierenbescherming gaat het om het principe. Zij keurt het gebruik van dieren als reclamemateriaal af.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom.

Als het enigszins meezit kan men in het Land van Cuijk binnenkort de radio weer afstemmen op een eigen publieke lokale radiozender. In mei moet namelijk Radio Meander van start gaan. Deze nieuwe lokale omroep gaat programma’s maken voor de gemeenten Cuijk en Grave. Volgens Felix van der Streaten (64), een van de initiatiefnemers, is het nu nog slechts wachten op een zendvergunning en een frequentie. Vorige week werd bekend dat het Commissariaat voor de Media het bestuur van de Stichting tot Instandhouding van Lokale Omroepen (STILO) in ieder geval al zendtijd toegewezen heeft. Deze stichting is de motor achter de nieuwe omroep.

Ook Harry Mulisch heeft bij de VPRO zijn lidmaatschap opgezegd “uit woede” over de uitzending van het programma Waskracht! van vorige week dinsdag. Zullen er meer volgen?

CountryFM gaat opnieuw de kabelfrequenties uitbreiden. Binnenkort zal men via alle UPC-kabelnetten in de Betuwe en Flevopolders te horen zijn. Daarnaast ook in Veenendaal, Alphen a/d Rijn, Boskoop en delen van Limburg.

Omroep Amersfoort is afgehaakt in het overleg over de oprichting van regionale televisie in de provincie Utrecht.Dat is mogelijk nu zelfs van de baan.De oprichting van stichting Nedersticht TV ging eergisteren niet door.

Makelaar en TV-presentator Harry Mens eist 5 miljoen gulden schadevergoeding van De Telegraaf na een publicatie over zijn strafrechtelijke vervolging. Het dagblad berichtte woensdag dat Mens wegens corruptie en het betalen van steekpenningen wordt vervolgd. De makelaar heeft aangifte gedaan van laster.

Gerelateerde berichten