Kort nieuws op donderdag

Laurens Borst (46) van de nieuwsredactie van SBS6 wordt de nieuwe hoofdredacteur van Radio Rijnmond.

Deze week heeft de Column Schrijver van RadioWereld zichzelf weer eens kwaad gemaakt, Hij keek deze week naar het TV programma van SBS6 wat de naam “De Bus” heeft gekregen. Zijn mening vind u hier.

Vandaag komt Ruuddewild.NL live vanuit de Arena. Ze gaan daar waarschijnlijk het honderdjarig bestaan van Ajax vieren, praten met voetballers en ze gaan proberen iemand te laten zingen vanaf de middenstip van de Arena… Of dit lukt? Luister van 16.00 tot 18.00 naar Hilversum 3.
Ruud de Wild heeft ook een nieuwe fanclubsite is. Bezitters van een Netscaper brouwser krijgen nu alleen de oude site te zien, even geduld dus nog! Je vind de site op www.radio3fm.com/ruud.

We zijn gewend aan virussen die meeliften met e-mails. Nu circuleren er allerlei geruchten over mogelijk misbruik en virussen bij mobiele telefonie.

Burgemeester Deetman van Den Haag zegt, de politie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar omstanders van De Bus die discriminerende leuzen hebben geroepen naar de deelnemers aan het TV-programma op SBS 6.

Roddels, Roddels, Roddels, Roddels, Roddels, Roddels,
Wat schrijft de roddelpers over tvpresentatrices en soapactrices? Vanaf nu kun je dit lezen op het gossip report van tvbabes.com. Iedere week leest de redactie van tvbabes de bladen party, prive, story en weekend, op zoek naar roddels over tvbabes.

Maarten Nooter wordt per 10 april de nieuwe chef redactie en plaatsvervangend eindredacteur van AVRO Netwerk. Nooter zal Kees Tukker opvolgen die eindredacteur wordt van onder meer het AVRO-programma ‘Publieke Tribune”.

Laurens Borst wordt met ingang van 1 juli de nieuwe hoofdredacteur van Radio Rijnmond. De oude hoofdredacteur Ben Groenendijk is namelijk sinds 1 januari algemeen-directeur van Radio en TV Rijnmond. De 46-jarige Borst werkt momenteel nog bij SBS als chef-redactie van het nieuws.

De Nieuwe Omroep (DNO) verloot onder nieuwe leden een Volkswagen Lupo. Een van de oprichters van DNO, Walter Etty vindt het niet strijdig met het doel van de omroep. DNO telt nu bijna 46.000 leden voor 1 april moeten dat er 50.000 zijn om per 1 september te mogen toetreden tot het publieke bestel.

Het kon niet uitblijven. De populariteit van Napster is zo groot dat ook grotere softwarebedrijven met een eigen versie komen. America Online’s Nullsoft is de eerste in de rij met een programmaatje dat aanzienlijke voordelen ten opzichte van trendsetter Napster moet bieden.

De aankondiging van Nullsoft leidde dinsdag al tot zoveel internetverkeer dat de softwaremaker zich gedwongen zag een testversie offline te halen. Het programma werd in korte tijd zo’n 10.000 keer gedownload. Over een maand moet ‘Gnutella’ echt klaar zijn en is dan gratis te downloaden voor Windows en Linux. Goed nieuws voor al degenen die op zoek zijn naar gratis MP3 bestanden, minder goed nieuws voor de muziekindustrie.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom. (M)

Gerelateerde berichten