Kort nieuws op donderdag

De Nieuwe Omroep heeft momenteel 53.000 leden en verwacht dat dit aantal nog zal stijgen. De deadline is 1 april. Rekening houdend met een gemiddelde uitval van tien procent moet er dus nog enige reserve opgebouwd worden. DNO en Imone (Interactieve Multimediale Omroep Nederland), die het niet zal halen, bespreken de mogelijkheden van samenwerking. Aad van den Heuvel buigt zich over de programma’s, Walter Etty over de bestuurszaken en Thijs Chanowski werkt aan de integratie van nieuwe en oude media.

De NOS meldde dat Maxima, de Argentijnse vriendin van kroonprins Willem-Alexander begin mei naar Brussel verhuist.

RTV Oost heeft op dinsdag 21 maart haar Reclame Jaarprijzen voor de beste radio- en tv-commercial uitgereikt in Enschede. Als beste radiocommercial kwam op regionaal niveau die van Kees Smit Tuinmeubelen met Bea uit de bus, gemaakt door Van de Laar & Van Effelen. Op landelijk niveau was dat Daewoo met Proefrit, ontwikkeld door het Amsterdamse LaMarque. Buro Max is de winnaar in de categorie tv regionaal met de spot Golden Oldies van adverteerder Meubelen 1999. De Wesp van Centraal Beheer van Result DDB heeft de landelijke prijs gewonnen. (reclameweek)

Het publiek vindt KRUIMELTJE de beste bioscoopfilm van 1999. Dat is de uitslag van de Verkiezing Beste Bioscoopfilms die het film- en bioscoopbedrijf NFC jaarlijks organiseert aan de vooravond van de Nationale Bioscoopdagen op 18 en 19 april 2000.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom. (M)

De Nieuwe Omroep wil Internet als verlengstuk en om context te bieden. Het aanbieden van programma’s in een schema op 3 netten met verschillende omroepen is een hopeloos ouderwets systeem dat door een gepersonaliseerd gidssysteem met on-demand consumptie vervangen moet worden. De Nieuwe Omroep wil dat aanbieden. Dat heeft gisteren Thijs Chanowski, een van de initiatiefnemers van De nieuwe Omroep, gezegd in het live interview met Planet Multimedia.

 • Mediabedrijf EMTV uit Duitsland heeft vijftig procent van Formule 1 overgenomen. EMTV zegt dat het binnen een jaar een nog groter belang in de holding wil nemen. Daarover zijn onderhandelingen gaande met de houdstermaatschappij SLEC van Bernie Ecclestone. Via een omweg belanden de televisierechten van Formule 1 dan toch op de beurs. EMTV betaalt ruim drieënhalf miljard voor het belang in Formule 1.

  Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft strafvervolging ingesteld tegen makelaar en tv-presentator Harry Mens. Mens zou te hoge commissie hebben betaald om opdrachten in de wacht te slepen. De exacte aanklacht staat nog niet vast, aldus een woordvoerder van het OM, maar Mens wordt in elk geval verdacht van valsheid in geschrifte. De bekende makelaar uit Lisse moet zich op 15 juni voor de rechtbank in Amsterdam verantwoorden. Mens, die advocaat G. Spong in de arm heeft genomen, had zijn strafzaak volgens eigen zeggen voor 100.000 gulden kunnen afkopen. ,,Ik heb geweigerd te schikken”, zegt hij. ,,Ik laat me niet chanteren. Ook niet door een officier van justitie.”

  UPC komt met business hosting
  UPC Nederland breidt haar internet-dienstverlening voor de zakelijke markt uit met business hosting. De dienst houdt in dat UPC op haar internet-servers ruimte beschikbaar stelt aan ondernemingen voor een eigen website. Business hosting is de eerste van een reeks nieuwe internet-diensten die UPC Nederland in 2000 introduceert.

  E-mails lezen en verzenden, bioscoopkaartjes reserveren, nog even snel een bloemetje bestellen voor je partner die vandaag jarig is; het duurt niet lang meer of we doen dat allemaal vanaf onze mobiele telefoon, palmtopcomputer of een ander draadloos apparaatje dat in de binnenzak past.

  Een jongenman is dinsdagavond in zijn been gebeten door een hond die was ingezet door de bewakingsdienst van het televisieprogramma De Bus van SBS 6. Het slachtoffer is met een flinke jaap naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens ooggetuigen wilde de jongen een kijkje nemen bij zijn favoriete programma toen de hond zomaar toehapte. John de Mol Produkties zegt dat de hond heel strak was aangelijnd, maar door de jongen werd uitgedaagd.

  Bij de politie in Venlo zijn dinsdagavond na afloop van het televisieprogramma Opsporing Verzocht twintig telefonische tips binnengekomen over de moord op de 38-jarige Ancil Klijzen-Willemsen uit Venlo.

  Business Nieuws Radio hoopt binnen afzienbare tijd live en continu radio op internet te gaan uitzenden. Op dit moment kunnen luisteraars alleen de bekende columnisten beluisteren op een site. Verder wordt iedere vijf minuten het draaiboek ververst.

  Zondag worden de klokken in Nederland weer een uur vooruit gezet. De zomertijd gaat om 2 uur ’s nachts in en duurt dit jaar tot zondag 29 oktober. Zullen er radiostations zijn die een uurtje stilte brengen? U bent gewaarschuwd.

  De luistercijfers zijn weer bekend en staan zeer uitgebreid te lezen op de RadioWereld, de link vind u boven aan deze site.

  De radiowereld vraagt even u aandacht, enkele maanden geleden zijn we begonnen met een Top 10, daarna volgde er verschillende forums. Inmiddels is gebleken dat iedereen toch het meeste de Media roddels bezocht. RadioWereld wil weer iets nieuws, heeft u leuke ideeen, dan horen we die graag. RadioWereld wil graag interactief blijven, en ook u kunt daar aan meehelpen. Verzin iets leuks en wij horen het graag van u. Wij denken bijvoorbeeld aan een soort stembus, bepaal u eigen discussie, en laat andere hierover meestemmen. Bijvoorbeeld, wie is de beste dj, wat is de beste smartlap, ect ect. Heeft u leuke ideeen, laat het ons weten. We zien u reacties graag tegemoet komen

  Nog een dagje en dan is het al weer weekend

 • Gerelateerde berichten