Kort nieuws op vrijdag.

De Radiowereld was vandaag gedurende enkele uren onbereikbaar door een administratieve fout. InterNLnet had een tikfout gemaakt in de DNS zone files waardoor radiowereld.net en radiowereld.nl niet meer bereikbaar waren op de juiste server. Bezoekers kregen 404 not found te zien op www.agripon.nl een andere klant van InterNLnet die inmiddels verbaasd is over het aantal bezoekers op 23 maart 2000. We hopen dat in de loop van de dag het hele Internet ons weer weet te vinden via de juist DNS configuratie.

SBS, de Scandinavisch-Amerikaanse commerciële radio- en televisiefabriek is eindelijk online! De website is meer dan een jaar ‘under construction’ geweest. Nu vind je er de laatste mededelingen over alle door hen beheerde stations. U vind de site op www.sbsbroadcasting.com

Dinsdagavond werd in het televisieprogramma Waskracht een Hitler-imitatie uitgezonden, en dit heeft bij de VPRO grote beroering gewekt. Veel personeelleden van de omroep eisen dat de makers Rob Muntz en Jan Paul van de Wint van het programma, meteen ontslag krijgen. Netty Rosenfeld is programmamaakster voor de VPRO, maar helaas tot afgelopen woensdag, want zij diende meteen haar ontslag in, Ze was erg gekwetst door vooral het slot van de persiflage op FPö-voorman Haider. In deze scène gaan drie orthodoxe joden op de loop voor de als Hitler uitgedoste Muntz, die met een gasfles met opschrift ‘Zyklon B’ zwaait.

De column schrijver van de RadioWereld werd heel erg kwaad toen hij zijn ochtendkrantje las. Daarin stond een stuk over een VPRO programmamaker die als Hitler verkleed door Wenen heen liep. Hoe kwaad hij is geworden kunt u zelf lezen in de column, die deze keer heel erg fel is.

Universal Music geeft t/m 31 maart 17,5% consumentenkorting op 200 top-cd’s. De platenmaatschappij laat zo een publiek en ludiek protest horen tegen het hoge BTW-tarief voor CD’s. Universal Music ondersteunt de consumentenactie met dagbladadvertenties en radiocommercials. Via Radioitems bestaat de mogelijkheid om een interview te downloaden (1gulden p/m) over deze actie met Theo Roos, president van Universal Music.

Na het bericht dat de serie ‘The X-Files’ definitief stopt, komt de (zeker voor de fans) minstens zo trieste mededeling dat ‘Star Trek: Voyager’ er mee ophoudt. Zal de bemanning eindelijk thuis komen?

Q The Beat wat eerder QFM en daarna Q-Radio als naam kreeg, is al weer enkele dagen te horen via de middengolffrequentie 1224 AM. Men had problemen met de ISDN lijn tussen de computer en de zender. Inmiddels zijn die problemen weer opgelost bij de PTT. Wanneer het station weer via de kabel zal uitzenden blijft nog een vraag.

De man die maandag 55 gestolen Oscarbeeldjes aantrof in een vuilnisbak in de Koreaanse wijk van Los Angeles, is zondag eregast tijdens de uitreiking van de filmprijzen in Hollywood. Dat Willie Fulgear kort na de vondst werd meegenomen en verhoord door de politie zal hij achteraf niet erg vinden. Voor het terugbezorgen van de beeldjes krijgt hij een bedrag van ruim 100.000 gulden, dat was uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot het terugvinden van de prijzen. Dat meldt het showbizzpersbureau WENN

In de nacht van 26 op 27 maart is op de internetsite tvfilm.nl een real time live verslag te zien van de Oscaruitreikingen in Los Angeles. Nu al zijn het laatste nieuws en de achtergronden rondom de uitreiking te volgen in een uitgebreide Oscarspecial. Bovendien zijn er in de week voorafgaand aan de uitreikingen tal van filmprijzen te winnen voor bezoekers van de site.

De heilige mis van paus Johannes Paulus II zal live te volgen zijn op internet. Het Israïlische internetbedrijf net2gether.com zendt vrijdag om negen uur de mis uit.

Het Algemeen Dagblad van zaterdag 1 april zal een bijzondere editie worden: er zal namelijk geen enkele foto in staan! Alle foto’s worden die dag nagetekend door striptekenaars van het Vlaamse stripweekblad Robbedoes. De samenwerking, die op de vrijdag de gehele dag te volgen is via een webcam, is op zich niet uniek.

Geef u op voor het Evita Songvestifal. Bent u zanger, zangeres, zingt u in een koor of een band? Het maakt allemaal niet uit. Doe op Koniginnedag mee aan het Evita-Songfestival met het lied ‘Don’t cry for me Argentina’ in de Waag in Leiden. En wie weet staat u op 29 april wel in de finale van het Evita-Songfestival waarmee u kans maakt op een typische Argentijnse prijs, de eeuwige eer en uw stem op 88.4 FM! Geef u zo snel mogelijk op bij Radio West, telefoonnummer (070) 3 07 88 88 en vraag naar Sep Schaffers.

Een Duits bedrijf heeft MP3 als merknaam geregistreerd. Het bedrijf, Hypermedia GmbH Webcasting zit er achter, en bij de EU kan nog tot 27 maart bezwaar ingediend worden tegen deze deponering.

Het radioprogramma 4Play van af heden wekelijks via het internet te beluisteren! 4Play is hèt trendy dansprogramma van Midden-Twente dat iedere vrijdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur wordt uitgezonden op Radio Borghende en nu dus ook via internet. Iedere week hoor je de beste club, trance, techno en UK underground, afgewisseld met heel veel party-news. Verder is het iedere laatste vrijdag van de maand mix-special bij 4Play. Twee uur lang non-stop club, trance en techno gemixed door DJ Robin-B en DJ Duonier. Luisteren naar 4play kun je via: www.beatline.com/4play

Onlangs heeft RadioWereld gepubliceerd over het Zero Base onderzoek. Omdat veel mensen er vragen over hadden heeft RadioWereld samen met de Column schrijver actie ondernomen, en een verslag over het Zero Base onderzoek geplaats. Het is zelfs mogelijk, om hier samen over te discuceren via een Forum wat we er erbij geplaatst hebben. Maar natuurlijk kunt u ook van gedachte wisselen met de schrijver. We zijn helaas vergeten om zijn e-mail adres erbij te vermelden.

Gerelateerde berichten