Kort nieuws op Woensdag

Het Openbaar Ministerie wil dat de bekende violist en orkestleider Andre Rieu zijn rijbewijs tijdelijk inlevert omdat hij eind vorig jaar met 230 kilometer per uur over de snelweg reed. Rieu werd daarvoor veroordeeld tot een geldboete en een voorwaardelijke rijontzegging. Foei toch Andre, dat mag toch niet.

31.000 leden heeft de Turkse Omroep, TNRT die in oprichting was.De nieuwe omroep wil nu stoppen, want ze denken dat ze het niet redden voor 1 April om 50.000 leden te bemachtigen. Een half jaar geleden waren ze zeer hoopvol, maar nu niet meer, men had er veel meer van verwacht. Toch wil men doorgaan, bijvoorbeeld met een jongeren zender. Maar die plannen staan nog in de startblokken.

Een van de slechtst geklede Nederlanders is Rick van der Ploeg, Staatssecretaris voor de Media. Is dat zo?

De regionale televisiezenders TV-Brussel en Télé-Bruxelles zijn binnen een half jaar te bekijken via Internet. Dat heeft de minister-president van het Brussels Gewest, Jacques Simonet (PRL), bekendgemaakt in het programma L’invitéop RTL-TVi. In de Rand, waar de ontvangst van Télé-Bruxelles gevoelig lag, wordt toch positief gereageerd.

Door de prijsverlagingen van KPN en Libertel wordt mobiel bellen steeds goedkoper, dat is een feit maar zal het mobieltje de telefoon thuis te verdringen? De tijd zal het leren

UPC heeft besloten alleen zijn eigen dochteronderneming Chello op zijn kabels toe te laten. Jammer. De breedbandinternetprovider van UPC, zal met ingang van het einde van dit jaar haar diensten niet alleen via de PC maar ook via de televisie gaan aanbieden.

Moby, Oasis, Live, Pearl Jam, Korn en Bush zijn enkele van de grote namen die tijdens het komende festival PinkPop zullen optreden. De organisatie heeft dat dinsdag in Amsterdam bekendgemaakt. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een driedaags evenement en vindt plaats op 10, 11 en 12 juni in Landgraaf.

Wegener Arcade spant een kort geding aan tegen de uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De kartelwaakhond heeft gisteren bekendgemaakt dat de uitgeverij de Arnhemse Courant, de meeste edities van het Gelders Dagblad en een groot aantal huis-aan-huisbladen moet verkopen. Alleen onder deze voorwaarden mag Wegener de regionale kranten van VNU overnemen.

Heeft u deze site al eens gezien, wap.pagina.nl/ handig als je met je mobile telefoon even wil internetten.

Voor Netscape gebruikers is er niets veranderd, maar gebruikt u een brouwser van Microsoft, dan heeft u het al gemerkt, we hebben deze pagina op RadioWereld iets veranderd. Natuurlijk horen we graag, wat u er van vind.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom. (M)

Gerelateerde berichten