Kort nieuws op woensdag

PalomaFM, een radiostation uit Zutphen waar de RadioWereld al eerder over heeft gepubliceerd, is vanaf heden geen piraat meer, maar een echt regionaal commercieel radiostation. Onlangs heeft men van het C.V.D.M. de zendvergunning gekregen (voor de periode van vijf jaar) om legaal via de kabel uit te zenden (29 februari 2000) Er waren geen bezwaren gezien artikel 71B van de Mediawet en artikel 71a tot 71d, en artikel 52 van het Mediabesluit.

PalomaFM heeft ook meteen via een brief aan UPC laten weten, dat men spoedig e e n kabel frequentie wil hebben in de regio Zutphen. Tevens wil zich men ook aansluiten bij de VVR, dit zal pas gaan gebeuren als men officieel uitzendt. Wanneer de uitzendingen officieel beginnen, blijft nog vrij onzeker (M)

Er zullen geen telefoontikken meer betaald hoeven worden voor het surfen op internet. Er zal voor het surfen een vast bedrag betaald gaan worden. Dit heeft KPN bij het presenteren van de jaarcijfers over 1999 bekendgemaakt.

Wegens andere werkzaamheden is Showwereld gestopt met het publiceren van de laatste nieuwtjes omtrent de showwereld. Of en wanneer ShowWereld terug komt is nog niet bekend bij de eigenaar. We houden u op de hoogte.

Even het Journaal bekijken dat gisterenmorgen om 9 uur werd uitgezonden? Dat kan. De NOS heeft de archivering van haar journaals geautomatiseerd. Via de portal omroep.nl is het archief bereikbaar, waar een overzicht staat van de journaals van de afgelopen week.

De PvdA-fractie wil dat er onderzoek komt naar het optreden van misdaadverslaggever Peter R. de Vries en de politie tijdens de gijzeling afgelopen weekeinde in het Noord-Limburgse Helden.

Na het winnen van negen Grammy’s, eerder dit jaar, is Santana populairder dan ooit. De platenverkoop schoot de lucht in, met als gevolg dat hij binnen twee weken op de zesde plaats van de Megatop100 staat. Na 22 jaar heeft Santana dus weer een top10-hit te pakken Verder een aantal flinke verschuivingen in de Megatop100 deze week. Abel doet een stapje terug en dat betekent dus een nieuwe nummer één.

Presentator Eddy Keur (bekend van Nieuws en Nonsens op RTL5) is zeer binnenkort weer op televisie is te zien. Bij de Televisie zender Fox8 zal hij een nieuw koppelprogramma presenteren dat de naam ‘Double street Date’ krijgt

De Italiaanse tenor Andrea Bocelli treedt op aan de vooravond van de finale van het Europees kampioenschap voetbal in Rotterdam. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest zal hem begeleiden.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom. (M)

Als laatste melden we u graag, tot morgen.

Gerelateerde berichten