Stadsomroep Haarlem 105 levert talent ! ! !

Stadsomroep Haarlem 105 blijkt niet alleen interessant te zijn voor de kijkers en luisteraars, maar ook voor de concurrentie. De zender fungeert steeds meer als opleidingsinstituut voor de grotere omroepen. Binnenkort vertrekken er opnieuw twee medewerkers richting Hilversum. “De landelijke zenders en productiebedrijven hebben kennelijk ontdekt wat voor talent hier rondloopt”, zegt hoofdredacteur Michiel Bosgra niet zonder trots. Dat blijkt wel uit de lijst medewerkers van Haarlem 105 die hun weg richting Hilversum al eerder wisten te vinden.

De Radio 3FM-diskjockeys Giel Beelen en Rene Kint komen er vandaan, journalisten van Netwerk, Business nieuwsradio, Radio West, RTL Nieuws en de Radio Nieuws Centrale, maar ook tientallen medewerkers van andere omroepen en mediabedrijven. “Dat ze weggaan betekent niet dat ze het hier niet naar hun zin hadden hoor, want de meeste komen hier nog steeds over de vloer”, zegt Bosgra. “Onder wie ikzelf, naast mijn baan bij het RTL Nieuws. Haarlem 105 is intussen een soort familie.”

De laatste aderlating is het vertrek van nieuwslezer/presentator Hajo Magre naar het nieuwe productiebedrijf van Michael Pilarcyk. Bosgra had er al een beetje rekening mee gehouden. “Met drie jaar ervaring hier was hij natuurlijk interessant voor Hilversum. Vorig jaar waren er ook al twee omroepen die hem wilden wegkapen. Toen konden we zijn vertrek nog voorkomen.” Ongeveer tegelijkertijd werd bekend dat presentator Richard van Keulen naar Noordzee FM gaat. “Daar zat nog niemand van ons.

Zo blijven er maar weinig plaatsen over waar nog niemand van ons zit”, lacht Bosgra. Haarlem 105 en het productiebedrijf Capitol dat programma’s levert voor de zender, zijn inmiddels op zoek naar opvolgers. “We zullen wel weer moeten investeren in de coaching, maar uiteindelijk hebben we er alle vertrouwen in dat het goed komt.” (M)