Kort nieuws op dinsdag 11 April

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom.

De drie Belgische gsm-operatoren, Mobistar, Orange en Proximus, hebben een principepakkoord gesloten over de verzending van sms-berichten tussen hun netwerken. Daardoor kunnen hun klanten binnenkort korte tekstberichten naar elkaar sturen, ongeacht bij welke operator ze aangesloten zijn.’

Drs. G.J. Cerfontaine, president-directeur van de Luchthaven Schiphol, is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van het tv-productiebedrijf René Stokvis Producties.
RSP, dat op dit moment verantwoordelijk is voor de productie van 22 programma’ op de nationale televisie, waaronder Get the picture, Barend & van Dorp en Blij dat ik rij, behoort tot de grootste productiebedrijven van Nederland, maar is ook actief in België, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Engeland en Japan.

De succes volle soap van RTL4 “Goede tijden,slechte tijden” zal ook in het jaar 2001 weer te zien zijn, de kijkcijfers blijven goed, GTST maakt weer goede tijden, want er komen ruim 200 nieuwe afleveringen aan.

De samenwerking tussen Radio M, Omroep Utrecht en Omroep Amersfoort is alsnog en definitief gesprongen. Alle partijen hebben het vertrouwen in een gezamenlijk televisiestation opgezegd.

Het telefoonverkeer in Midden-Nederland was gisteren ernstig ontregeld door een kabelbreuk. Hierdoor is de capaciteit van het vaste telefoonnetwerk in Lelystad, Dronten en Wijk bij Duurstede enkele uren flink verstoord. Door het omleggen van verbindingen zijn de gevolgen van de kabelbreuk inmiddels grotendeels verholpen.

De televisierechten van de Bundesliga zijn voor 600 miljoen gulden per jaar verkocht aan een dochter van de Kirch-groep uit München.

Sony Music Entertainment gaat een begin maken met de verkoop van vijftig commerciële singles via het Internet. Muziekfans zijn hiermee in staat om zelf nummers van topartiesten als Lauryn Hill, Pearl Jam, Elvis Crespo en Mary Chapin Carpenter aan te schaffen in een soort webwinkel.

Onenigheid bij het Nederlands Dagblad (ND) over de toekomst van de krant heeft er volgens vakblad De Journalist toe geleid dat directeur P.van der Kolk zijn functie heeft neergelegd

RTL 4 brengt op woensdag 12 april de derde aflevering van het programma ‘Jambers Magazine’. In deze aflevering worden vier verschillende portretten geschetst van mensen met een uitzonderlijke liefde voor dieren. Openhartig vertellen zij waarom ze deze liefde koesteren en wat hen motiveert om voor hun huisdieren te zorgen.

Forums
Regelmatig worden er weer leuke discussies gevoerd in de mediaroddels. Of alles waar is, blijft een raadsel. Regelmatig denkt men dat RadioWereld hier aan mee zal doen, helaas. Wij reageren niet in de mediaroddels. We hebben het al druk genoeg. Heeft u vragen of reacties, dan kunt u deze mailen naar de webmaster.

Met Vriendelijke RadioGroeten,
Martin Slijper.
webmaster.
RadioWereld.

Gerelateerde berichten