Kort nieuws op donderdag 27 april

Met websites die televisieprogramma’s ondersteunen, zetten de omroepen de eerste stap naar de samensmelting van tv en internet. Over 15 jaar zijn televisietoestellen standaard uitgerust met internet, zo is de verwachting

De vrijwilligers van startpagina.nl eisen 15.000 de man voor hun inspanningen. Dat zou VNU ongeveer 75 miljoen kosten.

Vanaf 22 mei gaan de 33 GWK-kantoren op de NS-stations ook mobiele telefoons en abonnementen verkopen. GWK is hiertoe een samenwerking aangegaan met Europa’s grootste onafhankelijke retailer van mobiele telefonie, The Phone House.

Op www.beterbellen.nu kunnen bezoekers sinds deze week het aanbod van mobiele en vaste telefonie vergelijken.

Blof, Grof Geschut, Funkface en Randon Noise Generation zijn een paar van de formaties die op 5 mei act de presence geven op Bevrijdingspop Haarlem. Vanaf 12.00 uur tot middernacht zijn er verschillende acts op twee podia op het Vlooienveld in de Haarlemmerhout. Daarnaast is er een kinderfestival en een multiculturele markt. Naar verwachting overstijgt het aantal bezoekers ook dit jaar de 100.000.

Moet kabeloperator UPC straks in Nederland zijn kabelnet openstellen voor concurrenten die internettoegang verlenen? Als de ,,Kabelnota” van de Nederlandse minister van onderwijs, cultuur en wetenschappen erdoor komt, in elk geval wel.

Uitgever Wegener wil The Music Factory (TMF) bundelen met een internetbedrijf. Het bedrijf is op zoek naar een “strategische partner” voor de radio- en televisieactiviteiten

Zondag 30 april tussen 14 en 17 uur, brengt streekradio Excellence een exclusief interview met R&B zanger Montell Jordan. Montell Jordan’s single “Once upon a time” kwam afgelopen zondag als hoogste nieuwe binnenkomer de Loolijst 30 binnen en hij is momenteel bezig is met de promotie van zijn nieuwe album “Get it on…tonite”. Een ovcerzicht van de Loolijst 30 vind je op www.excellence.nl .
Streekradio EXCELLENCE is in midden Noord-Holland te beluisteren op FM 106.3 en brengt elk weekend, 48 uur lang, “de beste dansmix van de 80ties & 90ties”.

Na boek, cd-rom en internet zijn de 1.800 bestaande rubrieken en 600.000 actieve bedrijven die in de Gouden Gids vermeld staan nu ook voor WAP toegankelijk gemaakt, via M-info, de WAP-portal van KPN. Om de WAP-gebruiker zo min mogelijk handelingen te laten verrichten is een speciale rubriekenstructuur ontwikkeld met de 200 meest gebruikte “mobiele” rubrieken; een aparte WAP-zoekstructuur dus. Binnenkort zal ook de Nationale telefoongids met vermelding van actuele zakelijke en particuliere adresgegevens, op WAP te raadplegen zijn. Het raadplegen van Gouden Gids informatie op WAP is kostenloos, men maakt alleen kosten voor het online zijn met de WAP telefoon.

De kabelnota is vanaf nu te downloaden via de website van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen:

Heeft u iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijk E-mailtje aan de webmaster of via deze site Alles is welkom. (M)

Alweer tot morgen …

Gerelateerde berichten