Kort nieuws op donderdag 6 april

De drankindustrie gaat haar reclame voor alcoholhoudende dranken veranderen. In reclames komen geen mensen meer voor die jonger zijn dan 25 jaar. Op de zenders TMF en MTV zullen alleen nog tussen negen uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends drankreclames te zien zijn.

Radio 538 ook in Arnhem in de ether.
Het populaire radiostation Radio 538 is sinds eergistermiddag in de regio Arnhem niet alleen te ontvangen via de kabel, maar ook via de ether. Directeur E. de Zwart nam dinsdagmiddag 16.00 uur een nieuwe zender (1KW) in gebruik in de zogeheten “KEMA-toren” van de zogeheten Samenwerkende Electriciteits Producenten in Arnhem. Liefhebbers van Radio 538 kunnen de zender in de regio Arnhem dus voortaan via hun portable ontvangen op 101.5 FM.

Noordzee FM in de ether
In de regio Arnhem / Nijmegen is wederom een concurrent opgedoken. Broadcast Partners heeft dinsdag een nieuwe zender in de lucht gebracht voor Noordzee FM. Op 102.0 MHz is NoordzeeFM nu ook in Oost Gelderland te horen, via een zogenaamde experimentele zender tot de nieuwe frequentieverdeling van kracht wordt.

Onze razende reporter uit het plaatsje Arnhem, waar eergisteren onlangs twee nieuwe zenders zijn geplaatst door Broadcast wordt geteisterd door een stoorzender. Waar de storingen vandaan komen is nog niet helemaal bekend, maar onze correspondent blijft zoeken. Ook RadioWereld houd u op de hoogte.

Op vrijdag 23 juni 2000, de dag voor Roze Zaterdag, zendt Ruuddewild.NL de Homo 100 uit! En jij kan kiezen welke platen erin staan! Dit kan je doen door te surfen naar www.radio3fm.com/ruud , of natuurlijk naar de officiele site van Ruud de Wild.NL

De door Barry Hay gezongen titelsong van De Bus is, in tegensteling tot het Big Brother-lied van Han van Eyck geen succes geworden. Uit de hoge hoed van sbs6 is nu razendsnel een nieuw lied getoverd dat wel hitpotentie heeft: ‘Ik voel wat ik voel’, gezongen door Erika de Jong

De toekomst van opera- en dansregistraties op de televisie is onzeker geworden nu het Stimuleringsfonds voor Nederlandse Culturele Omroepproducties heeft besloten daaraan per 1 september geen subsidie meer te verlenen.

Laatste Lifesaver
Een regenboog, een sterrenhemel of een grote bruine paddestoel, elk met hun eigen geluid. Kies zelf het decor, en met een beetje geluk komt er ook nog een konijntje of een ‘babe’ op een scooter voorbij. De laatste livesaver is te vinden op de website van de VPRO.

NMO-internetmagazine
In de maand april begint voor moslims een nieuw jaar. Tegelijkertijd begint de moslimomroep ook met iets nieuws, namelijk: een maandelijks internetmagazine over de achtergronden rond de islam en de moslimgemeenschap in Nederland. Meer informatie staat op de website van de NMO.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email