Maandag in het kort

Wouter van de Goes wil eventueel de overstap maken naar de publieke zender Radio3FM als 3FM hiermee akkoord gaat.

Satelliet Nieuws Flits
De Duitse videoclip tv-zenders VIVA en VIVA ZWEI zijn binnenkort ongecodeerd analoog te ontvangen via Astra !

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom.

Naar nu pas bekend is geworden, is dinsdag de acteur Ab Abspoel overleden. Hij debuteerde in 1952 bij de Speelgroep Phoenix en trad daarna op in talloze toneelrollen. Ook was hij vaak te zien in Nederlandse films als ‘Het meisje met ’t rode haar’ en in televisie-series zoals ‘Maigret’ en ‘Herenstraat tien’. Verder was Abspoel actief als artistiek leider van het gezelschap Proloog en regisseur van verscheidene groepen. Ab Abspoel was 74.

Telecom- en kabelbedrijf Versatel onderhandelt met Wegener over de aankoop van een belang in het televisiestation The Music Factory (TMF). TMF staat al geruime tijd in de belangstelling van diverse partijen. Vorig jaar deed SBS een bod van ƒ65 � ƒ80 miljoen, maar dat werd door Wegener als veel te laag van de hand gewezen. Houwert wil volgens ingewijden zo’n ƒ200 miljoen hebben voor zijn media-activiteiten – behalve TMF ook de radiozenders Radio 10 FM, Love Radio en Business News. Volgens een analist is dat een reëel bedrag. “Ook gezien de prijs die UPC onlangs voor SBS betaalde.”

De programmaraad van Rotterdam heeft een eigen website gelanceerd met redelijk wat informatie, meer info vind u hier

Mark van de Akker is al weer een tijdje weg is bij 538.

PvdA-Kamerlid Barth is verbolgen over het tv-reclamespotje van koffiebrander Douwe Egberts, waarin een leraar is te zien die leerlingen de klas uitstuurt. “De leraar wordt afgeschilderd als een man van middelbare leeftijd die aan de rand van een zenuwinzinking staat en om belachelijke redenen leerlingen uit de klas verwijdert. Wat een cliché.”

Ridderkerk FM heeft met ingang van 1 april ( geen grap ) het verzorgingsgebied uitgebreid. Als eerste gemeente naast Ridderkerk is H.I. Ambacht nu bij het verzorgingsgebied gekomen. Later dit jaar volgen nog Barendrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam etc. De nog steeds groeiende omroep Ridderkerk FM denkt aan uitbereiding op het gehele Eneco net, zodat er een Zuid-Holland FM ontstaat. Meer info vind u op www.radiowereld.nl/ridderkerkfm

De nieuwe versie van Media Player 7 kan in beta-vorm gedownload worden. De software combineert jukebox, radio en een player voor muziek en video.

Aanstaande woensdag (5 april) gaat de muziek10daagse weer van start. Dit betekent dus dat je de gehele maand april in de platenzaken 40 topalbums kunt kopen met flinke kortingen. Op de website is meer informatie te vinden. Verder kun je er een kaartje sturen naar je vrienden en kans maken op een aantal albums door mee te doen met de Muziek10daagse-popkwis. Meer info vind u op www.muziek10daagse.nl

De Raad van Bestuur van de NOS stelt binnenkort 30 miljoen gulden beschikbaar voor de ontwikkeling van internetactiviteiten. Elke omroep krijgt daarvan een miljoen gulden.

Televisieproducent Endemol koopt 51 procent van de aandelen van de Italiaanse branchegenoot Palomar, een onafhankelijke producent van televisieprogramma’s voor publieke en commerciële omroepen in Italië.

De Stichting Ether Reclame (Ster) heeft Julius Minnaar benoemd tot sales director.

Liefhebbers van satire en absurde humor uit de lage landen kunnen vanaf gisteren weer terecht bij de VPRO voor acht weken pret. Het trio Herman Koch, Michiel Romeyn en Kees Prins, alias Jiskefet, mag zijn kunstjes voor de tiende keer vertonen.

Voor het eerst sinds jaren is Het Parool uit de rode cijfers. Het exploitatietekort, 10 miljoen gulden in 1997, is weggewerkt. Het aantal abonnees groeide in 1999 met 4 procent, maar de proefabonnementen halveerden naar 3000. Hierdoor daalde de oplage in het laatste kwartaal van vorig jaar met 1,1 procent tot 89.349.

Per 15 mei zal in Rotterdam/Hoogvliet/Hoek van Holland WDR 2 definitief worden vervangen door WDR 4. Ondanks dat Eneco nu nog volhoudt dat WDR2 blijft is dit niet zo. De programmaraad heeft haar verzoek aan Eneco bevestigd om WDR 4 door te geven.

Zangeres Jerney Kaagman heeft zaterdag van de politie veertien gouden en platina platen in ontvangst genomen. De muziektrofeeën waren woensdag door inbrekers uit de woning van de zangeres in Blaricum gestolen. Vrijdagavond kwam er bij de politie in Utrecht een anonieme tip binnen dat de platen te vinden zouden zijn op het terrein van de Bloemenveiling tussen Utrecht en Vleuten. Agenten troffen op het terrein twee plastic tassen aan. Daarin zaten de veertien platen, onder meer van Focus en Earth & Fire, de band waarmee Kaagman in de jaren zeventig vele hits scoorde. Verguld als haar eigen plaat heeft de zangeres de platen zaterdagmiddag teruggekregen. De computers, sieraden en overige spullen die de inbrekers hebben buit gemaakt in haar woning zijn nog spoorloos.

Back to the seventies. Ronnie Tober is back. En Ronnie heeft zelfs een eigen website. Wie had dat nog verwacht. Voor de laatste nieuwtjes over deze man kijkt u even hier

Het Financieel Dagblad lanceert medio april een multimediaal abonnement waarbij dagblad, nieuwsdienst, koersen en databanken in een gecombineerd krant- en Internetpakket tegen één tarief aan abonnees wordt aangeboden.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email