Kort nieuws op dinsdag 30 mei 2000

Joop van der Ende heeft zondag in besloten kring in Naarden afscheid genomen van zijn sterren. Van der Ende moest het wat rustiger aan gaan doen wegens gezondheidsproblemen, talloze bekende en minder bekende Nederlanders maakten van de gelegenheid gebruik om Van den Ende nog een keer te bedanken voor hetgeen hij voor de Nederlandse showbusiness heeft betekend. Maar het theater gaat gewoon door.

De TROS begint in september met een nieuw reality programma “DE TV KAPPER” dat dagelijks te zien zal zijn. Speciale voor deze reeks wordt ergens in Nederland een speciale kapsalon ingericht.

Het Algemeen Dagblad begon als eerste PCM-krant met het aanbod van gratis toegang tot Internet, maar biedt niet eens pop3 e-mail en maar 5MB voor een eigen homepage. AD wil vooral met exclusieve inhoud scoren, zoals een archief met krantenartikelen, maar het meeste moet nog komen.

Bij de NOB is wederom onrust ontstaan, een gevolg van voortdurende reorgansiatie n volgens het persoonel ontbrekende strategische visie bij de directie. De NOB-medewerkers vrezen gedwongen ontslag, dat bij NOB-dochter Cinevideo al plaatsvond.

De storm van zondag die heel Nederland vulde, heeft de zender van FreshFM een frisse wind door de antennes geblazen want de zender straalt nu voor een heel ander gebied uit. De antennes staan nu door een vleugje wind de verkeerde kant op.

1584 AM The Bells wat eerder “Radio Caroline” heette meld dat men aanstaande donderdag “Hemelvaartsdag” om 15.00 uur van start gaat. Er waren veel problemen met audioverbinding tussen de studio en zender, maar deze zijn vrijwel helemaal verholpen.

D66-fractieleider De Graaf mist in de kabelnotitie van het kabinet die binnenkort in de Tweede Kamer wordt besproken, initiatieven om nieuwe elektronische diensten te stimuleren. Hij bepleitte zondag tijdens een bijeenkomst van zijn partij in Utrecht de oprichting van een fonds.

Het geld moet in de visie van De Graaf breed besteed worden. Kunst in depots van musea kan via internet worden ontsloten voor het publiek, maar ook werknemers die een achterstand hebben in het communiceren met computers zouden uit het fonds moeten kunnen putten. De Graaf wil bovendien lokale en regionale omroepen stimuleren zogeheten multimediaprogramma’s te ontwikkelen.

Paul de Leeuw stopt met het programma Ouwe Jongens van de VARA op Nederland 3.De oorzaak is dat De Leeuw zich de komende periode bezig zal houden met zijn culturele ambassadeurschap voor de stad Rotterdam, heeft hij dus gekozen voor een periode van tv-rust. Volgend jaar zal De Leeuw terugkeren met een nieuwe serie programma’s.

Woensdag overlegt de Tweede Kamer met minister van Financiën en/of staatssecretaris van media over de gevolgen van de afschaffing van de omroepbijdrage voor lokale en regionale publieke omroepen.

Het Tros-tv-programma Samen met Oranje heeft zondagavond tienduizenden nieuwe supporteurs/donateurs opgeleverd voor de Stichting Spieren voor Spieren. In het door Karin Bloemen en Ivo Niehe gepresenteerde programma riep het Nederlands Elftal de kijkers op supporter te worden van Spieren voor Spieren.

RANO Utrecht is vanaf 1 mei elke zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur te beluisteren op de Utrechtse kabel 103.4FM. Op zaterdag is deze omroep ook te beluisteren in alle Utrechtse ziekenhuizen. Luisteraars kunnen verzoekjes aanvragen voor mensen in het ziekenhuis. Verder heel veel nieuws over de medische sector. De afgelopen zaterdagen waren als gasten op bezoek: Henk Westbroek en Prof.Dr.B.Smalhout. Ook de komende perioden zijn er veel prominente gasten in de studio. Luisteraars kunnen ook hun vragen stellen. Kijk hier voor meer info: www.rano-utrecht.nl

Het elfde concert van Doe Maar in de zestien concerten is gisteravond in de Rotterdamse Ahoy afgelast wegens ziekte van een van de bandleden. Onduidelijk is of er een vervangend concert komt.

Reclame op internet neemt flink toe. Nederlandse bedrijven maken steeds meer reclame op internet. Vorig jaar werd er voor 45 miljoen gulden geadverteerd, meldt adformatie. Dat is bijna 150 procent meer dan in 1998, toen er voor 18,1 miljoen op internet werd geadverteerd. Nederland loopt volgens accounts- en adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers in de pas met landen als Groot- Brittannië en de Verenigde Staten, waar de groei respectievelijk 120 en 110 procent bedroeg. PricewaterhouseCoopers deed het onderzoek samen met Internet Advertising Bureau (IAB) en BBC De Media en Reclamebank.

Automobilisten moeten na een ernstig ongeluk standaard onderworpen worden aan een test of ze ten tijde van het ongeval mobiel belden.Dat zegt 3VO, waarin Veilig Verkeer Nederland zit.

Correspondenten ter plaatse meldde, dat het “stille” radiostation Q radio / Q the beat gisteren de RDS van het display heeft gehaald, in Rotterdam en omgeving tenminste!

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot morgen. (M)

Gerelateerde berichten