KORT NIEUWS OP dinsdag 9 MEI

Heeft u iets te melden, opmerkingen of suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons weten.

BOL.com durft beursgang niet aan. Het Duitse Bertelsmann Online (BOL.com) gaat nog niet naar de beurs. De nummer een op de Nederlandse verkoopmarkt van boeken en cd’s via internet ziet af van zijn beursgang door het verslechterde beursklimaat.

Internet wijzigt het telefoon- en faxgebruik drastisch. Uit een enquête van onderzoeksbureau Grid blijkt dat één op vier internetgebruikers nu al een andere telefoonoperator gebruikt en één op tien zijn faxmachine aan de kant heeft gezet’

De Nederlandstalige krantenmarkt is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar lichtjes gestegen en heeft de kaap van 1 miljoen verkochte kranten per dag gerond. De stijging is het sterkst in het segment van de kwaliteitskranten. De Franstalige kranten verliezen opnieuw terrein.

Staatssecretaris Van der Ploeg van Media vindt dat de opbrengst van de veiling van de frequenties voor mobiele telefoons gebruikt moet worden om de moderne technologie via internet verder te ontwikkelen. De bewindsman zei dit zaterdag voor Business Nieuws Radio.

De dramaserie All Stars van de VARA heeft in Montreux tijdens het 40e Gouden Roos Festival de Zilveren Roos gewonnen. Volgens de NOS die dit maandagavond heeft bekendgemaakt, is dat de hoogste prijs in de categorie sitcoms waarin de VARA-serie uitkwam. Een internationale persjury bekroonde het programma bovendien met de Persprijs voor de meest innovatieve inzending. De serie is een coproductie van VARA en M&B Films. Jan van de Velde tekent voor de regie.

Een voetbalteam van zeven vrienden vormt het decor voor de van zwarte humor vergeven komedie. In de aflevering die naar Montreux werd gezonden, komt een Duits voetbalteam op bezoek. De anti-Duitsland-gevoelens laaien dan ook hoog op. In Montreux was er verder nog een speciale vermelding voor het voor de TROS door Fun Channel geproduceerde programma Take Two van Ralph Inbar in de categorie variety.

De Tilburgse cabaretier Marc-Marie Huijbregts (33) heeft maandag de Pall Mall Exportprijs gewonnen. Uit handen van juryvoorzitter Hans van Willigenburg kreeg hij in theater Carré in Amsterdam 15.000 gulden en een sculptuur van Yvonne Kracht. De Pall Mall Exportprijs wordt sinds 1978 uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen Thomas Acda (1997), Stef Bos (1992) en Karin Bloemen (1984).

Meer dan 3,3 miljoen kijkers hebben donderdagavond via één van de drie publieke netten gekeken naar de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Het verslag van de NOS behaalde een marktaandeel van 62 procent. De uitzending kreeg waarderingscijfer 7.7.

Scholieren kunnen de uitslagen van de eindexamens dit jaar voor het eerst op hun mobiele telefoon opvragen. De website www.eindexamens.com publiceert de uitslagen van de meerkeuzevragen behalve op de eigen site ook via SMS-berichten en wap.

De toekomst van de radio
Wie klein is moet zich groot voordoen, dacht lilliput-zender Business Nieuws Radio en organiseerde afgelopen zaterdag met veel aplomb Het Nationale Radiodebat. Hans Dulfer schreef er over in het NRC, lees en oordeel zelf.

Vannnavond een rechtstreeks verslag (20.10-22.52 uur) van de wedstrijd Bayern München-Real Madrid in de halve finale van de Champions League, voorafgegaan door een voorbeschouwing op deze wedstrijd. Commentaar: Evert ten Napel.
In Studio NOS (23.00-23.35 uur) een voorbeschouwing op de wedstrijd Barcelona-Valencia in de halve finale van de Champions League van a.s. woensdag.

‘Een 79-jarige automobilist uit Woerden heeft tijdens een zoektocht naar zijn rinkelende gsm twee geparkeerde auto’s geramd. Een Carkit lijkt toch de juiste oplossing voor iedereen.

Alweer tot morgen

Gerelateerde berichten