Kort nieuws op woensdag 17 mei 2000

TV-domeinnamen verkopen vlot. Om zich te wapenen tegen het dreigende tekort aan ‘.com’ domeinnamen, zijn heel wat mediabedrijven begonnen met de registratie van ‘.tv’ domeinnamen.
dotTV is drie weken geleden begonnen met de verkoop van domeinnamen met als extensie ‘.tv’. Het bedrijf kocht de extensie voor 50 miljoen dollar van het eiland Tuvalu.

Vrijdag aanstaande 19 mei zendt de TROS, via Nederland 2, een nieuwe aflevering uit van ‘Vermist’. Een 47-jarige man, Leo, die lange tijd in Spanje heeft gewoond, zou oorspronkelijk worden herenigd met zijn ouders, die hij sinds zijn prille jeugd niet meer had gezien. Niks ongewoons, tot de man ook beweerde in de zeventiger jaren in de illegaliteit bij de zeezender Radio Mi Amigo te hebben gewerkt onder de naam Leonardo…

De Kink-site in het nieuw
Vanaf aanstaande maandag is de Kinksite compleet nieuw. Hoe kan het bestaan dat een radiostation dat als vernieuwender dan wie dan ook te boek staat, dat niet is in de nieuwe media? Maar het is net als het altijd als eerste nieuwe muziek ontdekken: ‘gewoon’ is ons weer eens te gewoon. Daarom hebben zij voor de nieuwe site de AVRO-bode als voorbeeld genomen. Zij houden namelijk van de lay-out van de AVRO-bode, echter niet van de columns in de AVRO-bode, dus die zullen ze dan ook niet overnemen. Vanaf maandag wordt alles drie keer anders! Nieuwe lay-out, nieuwe info, nieuwe updates. Alles nieuw. Grote schoonmaak. Kijk zelf maar op KinkFM.

Mediamagnaat Rupert Murdoch heeft maandag zijn langverwachte intrede gemaakt in Europa’s grootste televisiemarkt, Duitsland. Zijn BSkyB neemt voor zowat 2,7 miljard mark (55,69 miljard frank) een belang van 24 procent in KirchPayTV, het betaaltelevisiestation van de Duitse mediabaron Leo Kirch

Met de opening van Telegraafnet.nl gisteren heeft het Nederlandse deel van het internet er in een klap een volwaardig webportaal bij. Op het portaal is een schat aan actuele informatie te vinden, waaronder beschrijvingen van zo’n 15.000 Nederlandstalige websites.

BBC biedt nieuwsbeelden te koop aan De site TVnewsweb.com (http://www.tvnews.com/ ) gaat nieuwsbeelden van de BBC verkopen. De beelden worden onder andere verkocht aan commerci?le zenders. Het doel van de service is door het aanbod van beelden te vergroten ook de kwaliteit daarvan te verbeteren. Ook freelancers zijn welkom om materiaal aan te bieden.

Jan Blokker schreef een vernietigende column in de Volksrant over de NOS en de publieke omroep vanwege de traagheid van de reactie op de ramp en aanpak.

Telecom was de grootste adverteerder op de radio van week elf tot en met zestien van dit jaar (13 maart – 16 april). Het bedrijf had daarvoor een bruto budget van 6.9 miljoen gulden veil. Op respectievelijk de tweede en derde plaats staan de ING Bank (1.57 miljoen gulden) en de Libertel Groep (1.11 miljoen gulden). De rest van de Top 10 ziet er als volgt uit: Shell Nederland, BP Nederland, Van den Bergh Nederland, het ministerie van Financiën, Telfort, Sandoz Nutrition en Robeco. (RadioVisie)

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email