Kort nieuws op woensdag 31 mei 2000

Aanstaande donderdag is het weer Hemelvaartsdag, trouwe fans weten dat de jaarlijkse markt er dan weer is. In Dieren op de JUTBERG kunt u dan weer lekker neuzen tussen oude torren en buizen, en het betere spul voor de echte radioamateur. Natuurlijk zal RadioWereld in zijn eigen dorp ook weer aanwezig zijn.

UPC heeft de beursgang van zijn internetdochter Chello met minimaal een week uitgesteld. Chello wil ‘strategische gesprekken’ afronden, die van belang kunnen zijn voor aandeelhouders. Om wat voor gesprekken het gaat, wil UPC niet zeggen. Bronnen in de effectenwereld wezen er maandag al op dat er maar weinig belangstelling was voor de beursintroductie en dat institutionele beleggers voornamelijk inschreven tegen een prijs aan de onderkant van de bandbreedte van 13 tot 17 euro.

Er is weer een nieuwe poll te vinden op de index-site, de uitslag van de DJ poll leest u morgen hier.

Voor alle fans van Haagse vrij radio kijk eens op www.radiowereld.nl/musicbox. Hier kun je op de site van het DX rapport luisteren naar radio Altantis (Den Haag) Deze zender is hierna weer snel gestopt.

Loretta Schrijver stopt per 1 september 2000 met haar werkzaamheden bij RTL Nieuws. Elf jaar lang presenteerde zij samen met Jeroen Pauw het nieuws. Nu wil zij haar loopbaan een andere wending geven

Hugo Walker ligt er definitief uit bij Studio sport als commentator nadat hij zich terugtrok uit ontevredenheid over zijn bijrol met het Europees Kampioenschap voetbal. Er is geen weg terug, vindt de NOS

De Almeerse TV-zender Studio Almere ligt in de clinch met de Rijksvoorlichtingsdienst. De lokale omroep heeft na het bezoek van koningin Beatrix aan Almere beelden uitgezonden van een gesprek dat zij had met bewoners van het nieuwe asielzoekerscentrum. De regels verbieden het maken van opnamen van informele ontmoetingen met de koningin. De RVD dreigt met juridische stappen. Voorzitter Touwslager van Studio Almere zegt spijt te hebben van het voorval.

De nieuwe bewoners van Big Brother VIPS van week 3 zijn. Mike Starrink (ex. tv-presentator), Nikky Nicole (ex. man), Henk Bres (ex.crimineel nu VIPS spotter), Menno Buch (ex. Sex voor), Isabelle Kuylenburg (ex.Double Date) en Maya van den Broeke (ex.Vrouwenvleugel).

De kans is groot dat de ether-frequentie van Omroep Flevoland Radio gaat veranderen. Dat staat in een advies aan de regering, waarin is gekeken naar de verdeling van radiofrequenties in Nederland. Als de regering het advies overneemt, dan is Omroep Flevoland vanaf 1 september volgend jaar niet meer te beluisteren via de FM-frequentie 102.1 Mhz, maar op 89.8 Mhz. De herverdeling is nodig doordat er veel commerciële en lokale omroepen zijn bijgekomen.

KPN hoeft niet te treuren als de overname van het Britse mobiele telecomconcern Orange niet doorgaat, is de opbeurende boodschap van analisten. Alles lijkt er de laatste tijd op te wijzen dat France Telecom er met de vette kluif vandoor zal gaan. Dankzij een naar verluidt agressievere strategie voert het nu exclusieve onderhandelingen met Orange. Naar verwachting valt vandaag de echte winnaar uit de bus en hoeft er niet langer gespeculeerd te worden.

Er wordt op de televisie uitgebreid verslag gedaan van het EK, maar wanneer kun je wat zien en op welk net? Voor diegene die dat willen weten is er het EURO 2000 Televisie-overzicht van Omroep.nl. In een duidelijk overzicht op de speciale Oranjepagina van Omroep.nl staat van dag tot dag aangegeven wat er op de verschillende tv-zenders te zien is op het gebied van EURO 2000. Behalve alle wedstrijden, zijn er ook diverse talkshows en documentaires in het teken van Euro 2000 te zien. Kijk hier voor meer info.

Minstens 70 procent van de Vlaamse kabelabonnees zal vanaf volgend jaar zijn televisiesignaal door Telenet toegestuurd krijgen. Telenet start volgend jaar ook met digitale televisie, maakte het bedrijf bekend. Het ambitieuze project komt er op het moment dat Telenet wordt overgenomen door de Amerikaanse telecomoperator Callahan. Daarover werd een principeakkoord gesloten, dat nu in fasen wordt uitgewerkt.

De Achterhoekse band viert deze week het 25-jarig jubileum.

Het in Parijs gevestigde Endemol Developpement heeft de Franse televisieproducent Hubert Productions overgenomen. Het bedrijf is vooral bekend door spelprogramma’s die marktaandelen halen van 35 tot 40%. Hubert Productions behaalde vorig kalenderjaar een omzet van bijna f 60 mln. Endemol neemt het bedrijf volledig over. Met de overname schaart Endemol zich bij de top 3 van grote onafhankelijke televisieproducenten in Frankrijk. De acquisitie draagt nog dit boekjaar bij aan de winst per aandeel van Endemol Entertainment.

De Duitse kwaliteitskrant Süddeutsche Zeitung heeft maandag twee topmedewerkers ontslagen wegens verzonnen interviews met Hollywoodsterren. Het tijdschrift Focus was getipt door zangeres/actrice Courtney Love over een interview dat zij nooit had gegeven.

Binnenkort zullen ook onze zuiderburen kennismaken met Big Brother. Endemol Entertainment Belgium kreeg van het commerciele station Kanaal 2 de opdracht een Vlaamse versie te maken van de succesvolle reality-soap.

De 104.5 FM mono frequentie van het Eneco- net (UPC) die nog aan Q radio in Rotterdam was toegewezen is niet meer voor deze zender in gebruik.

De programmaraad Rotterdam en Rijnmond is nu aan het zoeken naar een nieuwe invulling, nadat volgens UPC, van de zijde van Q radio duidelijk is geworden dat zij waarschijnlijk niet meer terugkeren op de kabel.

Welke zender er op komt kan al worden vermoed: de Turkse radio-zender Zafer (vanuit Rotterdam) zendt nu in mono van vrijdag t/m zondag uit via de 2e kamer lijn. De programmaraad wilde de zender volgend jaar (september 2001) een frequentie toewijzen voor 7 dagen per week, als ze doorgingen zoals nu en de kans is dus reëel dat zij de grootste kanshebber op deze frequentie zijn. Ook mogelijk is, dat WDR 2 weer teruggezet wordt, omdat tegen het verwijderen hiervan ten faveure van wdr 4 protest was.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot morgen. (M)

Gerelateerde berichten