Kort nieuws op maandag 19 juni 2000

Classic FM laat via RDS zien van welke componist of uitvoerend artiest er muziek gedraaid wordt. Omdat er maar acht lettertekens beschikbaar zijn op het RDS display, is deze informatie erg beknopt. Verder worden al enige tijd de beurskoersen van AEX en Dow Jones via hetzelfde systeem doorgegeven. Overigens bezitten veel nieuwe huiskamer-tuners de functie RDS-text. Hiermee is wel veel uitgebreidere informatie over de componist en titel op te vragen. Deze uitgebreide optie zit niet op autoradio’s.

De komkommertijd is weer aangebroken, het wordt weer steeds minder. Dagelijks probeert het team van de RadioWereld u op de hoogte te houden van het Laatste Media Nieuws, zoals we al ruim 4 jaar doen, heeft u iets te melden, meld het even aan Radiowereld. Wilt u iets melden, klik op deze site.

Drie Amerikaanse telecombedrijven hebben de wedloop voor een licentie voor snel mobiel telefoonverkeer in Nederland gestaakt. Het gaat om MCI Worldcom, UPC en Global Crossing. Alledrie de bedrijven geven als belangrijkste reden de hoge prijs die per frequentie moet worden betaald.

Fox Kids Europe gaat interactief amusement voor kinderen brengen op de WAP-telefoon.

Per 22 juni zal TMF in Leiden, Leiderdorp, Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg (ZH) op de kabel komen. Omdat het kabelnet nog niet genoeg capaciteit heeft komt TMF , na overleg met de betreffende gemeenten op de plaats van France 2 of WDR 3

Nu al is het tv-programma Survivor van CBS uitgeroepen tot de hit van deze zomer. De show trok in zijn tweede week de hoogste kijkdichtheid en versloeg publiekstrekker Who wants to be a millionaire van ABC.

Nova is op 29 oktober 1999 niet het boekje te buiten gegaan door in een uitzending over de Dienst Recherche Zaken (DRZ), te berichten over mogelijke belangenverstrengeling bij één van de ambtenaren. Dat bepaalde op 31 mei de rechtbank nadat de betreffende ambtenaar naar de kortgedingrechter stapte.(Villamedia)

Italië-België is de best bekeken sportwedstrijd van de afgelopen jaren in België . Gemiddeld 1.981.400 Vlamingen hebben het duel op TV 1 gevolgd. Dat zijn er 1.400 meer dan bij België-Nederland op het WK van 1998, tot woensdagavond de recordhouder qua kijkcijfers op sportgebied. De openingswedstrijd van Euro 2000 tussen België en Zweden was goed voor gemiddeld 1.844.000 kijkers.

De wedstrijd van Nederland tegen Denemarken is vrijdagavond door 9,2 miljoen Nederlanders (65%) bekeken, meldt de NOS-dienst KLO.De eerste helft kreeg het cijfer 6,7 en de tweede 7,7.

Een op de vijf van alle verkochte cd’s ter wereld is illegaal geproduceerd. Vorig jaar ging het om meer dan 500 miljoen exemplaren. Dit concludeert de internationale brancheorganisatie voor cd’s en platen (IFPI) in een onderzoek dat gisteren in Londen werd gepresenteerd. Vorig jaar werden volgens de muziekindustrie ongeveer 450 miljoen cd’s geperst in clandestiene fabrieken tegen 400 miljoen in 1998. De opkomst van de cd-brander zorgde voor nog eens 60 miljoen niet-officiële cd’s. Over voorgaande jaren zijn geen cijfers beschikbaar.

Verstokte Oranjefans die in het vliegtuig zitten als Nederland speelt, hoeven niets te missen van ‘onze’ verrichtingen. De piloten van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen zullen zich tijdens de EK af en toe ontpoppen als radiocommentatoren. De Wereldomroep geeft tijdens het toernooi alle actuele wedstrijdinformatie door aan de vliegtuigen van alle Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. De informatie komt binnen via de cockpit waar de bemanning vervolgens de passagiers op de hoogte kunnen stellen van alle ontwikkelingen.

Met de Mixman van Beatnik kan je zelf geluiden compileren om er nieuwe MP3-bestanden mee te maken. De software kost 50 gld, maar kan gedownload worden als gratis proef-versie. Je kan een keuze maken uit gesampelde geluiden, en daarmee een song naar eigen keuze maken.

UPCtv heeft haar achtste themakanaal gelanceerd. Expo 24×7 (uitgesproken als Expo twenty-four, seven) richt zich op thema’s als kunst en design. Daarbij zal het documentaires en reportages uitzenden over thema’s als mode, grafisch en industrieel ontwerp, sculpturen, fotografie, schilderkunst en architectuur. Het kanaal zendt 24 uur per dag uit en zal als pluspakketkanaal in (digitale) pakketten worden aangeboden via de kabel. De komende maand is het kanaal ongecodeerd op satelliet te zien (via de Telstar 12). Met de start van Expo 24×7 heeft UPCtv tezamen met Extreme Sports, Film1, Sport1, Club, Reality TV, Avante en Innergy haar vorig jaar aangekondigde themaboeket volledig gerealiseerd.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot ziens

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email