Kort nieuws op vrijdag

De Franse media- en nutsgroep Vivendi en zijn betaalzender Canal+ voeren gesprekken met het Canadese amusements- en drankenconcern Seagram over een fusie. Deze operatie lijkt een beetje op de veel besproken megafusie tussen American Online en Time Warner, enkele maanden geleden.

De openbare radio’s in België draaien steeds snellere muziek. Vooral Radio 1 en Donna hebben het tempo flink opgevoerd. Dat concludeert de reclameregie IP Belgium in de nieuwe Radio Observer, een tweejaarlijkse studie van de Belgische radiomarkt.

‘Meer dan vijftienduizend mensen krijgen tijdens Euro 2000 van VTM rechtstreeks een berichtje op hun gsm wanneer een doelpunt valt.

De gratis mp3 speler WinAmp 2.64 is sinds kort te downloaden op www.winamp.com. Deze sublieme MP3-speler met knappe interface kan ook diverse andere audioformaten afspelen.

De jaarlijkse Algemene Vergadering van de AVRO vindt plaats op zaterdag 1 juli 2000 om 10.00 uur in de voormalige AVRO-studio in Hilversum. Leden worden uitgenodigd deze vergadering bij te wonen. Belangstellenden worden verzocht zich o.v.v. naam en adres schriftelijk te melden bij de algemeen secretaris van de AVRO, Postbus 2, 1200 JA Hilversum.

Het Rotterdams dagblad en RD-TV meldden dat er in de regio rijnmond veel ophef is over de stierengevechten op de Spaanse zender TVE. TVE wordt voor bij wijze van proef ook buiten Rotterdam doorgegeven in o.a. Ridderkerk, Zwijndrecht Oud Beijerland en Vlaardingen. Met name uit die gemeenten kwamen er tientallen telefoontjes bij de dierenbescherming en de bond voor bescherming van Dieren in Rotterdam evenals bij UPC terecht met de mededeling “dat deze zender met haar walgelijke vertoningen niet op ons scherm zou moeten komen “.

Het antwoord van UPC en de dierenbescherming luidde dat we nu eenmaal in een democratisch land leven en dat ze daar niets tegen kunnen doen.

De Europese Commissie gaat een volledig onderzoek openen naar de fusie tussen het Amerikaanse mediaconcern TimeWarner, en EMI, dat actief is in de muziek- en filmindustrie. Volgens Brussel dreigt hierdoor een kartel te ontstaan dat 80 procent van de Europese markt voor cd’s en muziek via het internet in handen krijgt.

Henk van der Wijk Produkties opent vandaag www.henkvanderwijk.nl.
De studio voor sprankelende RTV-commercials heeft vanaf vandaag (eindelijk!) een eigen website. Met foto’s van de Pro Tools Studio-, veel info en commercials zoals PandGarant-, La Vache-, PlusPunt en nog veel meer!

BSkyB heeft gisteren de slag om de live uitzendrechten van het Engelse voetbal gewonnen. Dat kostte de mediagigant, die via de satelliet 4,2 miljoen Britse abonnees bedient, de lieve som van 1,11 miljard pond, ongeveer 3,85 miljard gulden

De Engelse publieke omroep BBC is de uitzendrechten van de hoogtepunten van de Engelse Premier League kwijtgeraakt aan haar commerciele concurrent ITV.

BVN-TV, de publieke zender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland, heeft een nieuwe website (BVN). Internetters vinden er tv-gidsen met de uitzendtijden in hun land voor de komende maand. Ook wordt uitgelegd hoe de zender te ontvangen is.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Prettig weekend

Gerelateerde berichten