Kort nieuws op woensdag 7 juni 2000

De komkommertijd is weer aangebroken, het wordt weer steeds minder. Dagelijks probeert het team van de RadioWereld u op de hoogte te houden van het Laatste Media Nieuws, zoals we al ruim 4 jaar doen, heeft u iets te melden, meld het even aan Radiowereld. Wilt u iets melden, klik op deze site

SBS6 gaat het volgend televisieseizoen door met het programma De Bus, waarin deelnemers de afgelopen vier maanden zijn gevolgd door camera’s. ,,Het is voor 99,9 procent zeker”, aldus programmadirecteur B. in ’t Hout. SBS nam de definitieve beslissing maandagavond, wanneer de finale van het programma te zien was.

Vera Keur treedt terug als Mediadirecteur van de Vara, maar blijft wel voorzitter. Jan Tromp (Volkskrant) en Matthijs van Nieuwkerk (Parool) worden in het geruchtencircuit als opvolgers genoemd.

Er zijn valse toegangskaartjes voor Pinkpop in omloop, die voor een leek niet van echt zijn te onderscheiden. Dat heeft Pinkpopbaas Jan Smeets woensdag gezegd. Hij wijst erop dat Pinkpop is uitverkocht en dat iedereen die nu kaartjes koopt naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer is van een bende oplichters. De kaartjes worden via internet aangeboden.

De bonden gaan in de komende cao-onderhandelingen opnieuw op de bres voor omroepmedewerkers met een tijdelijk contract, meldt De Telegraaf. Een werkgever moet duidelijker aangeven dat het om een programma-gebonden contract gaat en daarvoor 10 procent meer salaris dan ingeschaald. Dat is een voorstel van FNV Kiem en de andere omroepbonden aan de vooravond van de onderhandelingen voor de cao publieke omroep. Daarnaast wordt er een loonsverhoging van 4 procent geeist en een verhoging van de eindejaarsuitkering met 1 procent.

Donderdag gaat de zaak Stadsomroep Doetinchem / Optimaal weer verder bij het C.v.d.M. We houden u op de hoogte.

MP3.com sleept de organisatie van muziekmaatschappijen RIAA voor de rechter om een einde te maken aan de juridische treiteringen over het linken naar MP3-bestanden. Ondertussen dreigt ook Napster voor de rechter te komen vanwege een koekje van eigen deeg: het schenden van rechten.

Speciaal voor alle jingle fans heeft Ger Koedam nu eindelijk al zijn leuke produkties online gezet. In het afgelopen half jaar kwamen er veel verzoeken binnen om de jingles die hij onder andere voor Jeroen van Inkel heeft gemaakt beschikbaar te stellen. Neem eerst gerust even een kijkje bij Ger Koedam

De vaste bindende prijs voor tijdschriften in Nederland vervalt per 1 juli. Het gaat om een markt van 600 miljoen gulden. Prijsstunten met publieksbladen wordt nu mogelijk, ook het bundelen van pakketten tijdschriften door de distributeurs.

Wil je een Top artiest huren, dan kan dat natuurlijk, kosten ruim 7000 piek voor een half uur. Over wie hebben we het, Zijn naam is JOP, en hij staat op nummer 1 in de hitparade en hij zingt ook “Jij bent te zon” ‘Naast zijn optredens in het land is hij ook in onderhandeling met John de Mol voor een kinderprogramma,’ vertelt Jop. ‘Dat lijkt me helemaal te gek. Zeker omdat kinderen én moeders mijn grootste fans zijn.

De Vereniging Lokale Omroep Hilvarenbeek geeft aanstaande vrijdag 9 juni een live preview op het festival Elastiek in Hilvarenbeek. Op dit festival treden onder andere ABEL, BLOF, Band zonder Banaan en City to City op. De opening van het festival om 20:00 uur is live te horen en een er zijn interview met een hele hoop bands, bekend en niet bekend, die optreden op het festival. Een goed inelkaar gezet live programma van 2 uur. Het programma begint om 19:00 uur op 94.9 FM in de ether in Hilvarenbeek en omstreken.

Journalisten willen toegang tot de zogeheten veiligheidszone rond voetbalstadions tijdens Euro 2000. Dat eisen de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren en de Stichting Landelijke Politieperskaart in een kort geding tegen organisator Euro 2000 en de Nederlandse Staat.

Kabelbedrijf Casema wil het kabelnetwerk van energiemaatschappij Essent overnemen. De combinatie zou met ruim 2,8 miljoen abonnees en een marktaandeel in Nederland van ruim 40 procent de huidige nummer één UPC passeren in omvang.

Het Eindhovens Dagblad rook dinsdag naar gras. Op de voorpagina van een speciale EK-bijlage was een grasmat afgebeeld. Door de drukinkt zijn duizenden uiterst kleine capsules gemengd. Die gaan kapot zodra de lezer het katern ter hand neemt. Het gevolg: een fris geurend voetbalveld. Papier, bedrukt met een geurtje, komt volgens het Eindhovens Dagblad wel vaker voor, bijvoorbeeld in advertenties.

De laatste uitzending van het SBS 6-programma De Bus heeft maandag gemiddeld zo’n 1.250.000 kijkers getrokken. Uit gegevens van de Dienst Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS blijkt dat ruim 1,4 miljoen mensen zagen hoe kandidaat Antonette een miljoen gulden won. Volgens SBS is er ongeveer 1,2 miljoen keer gebeld om een stem uit te brengen op de drie overgebleven kandidaten. Op het moment dat de winnares bekend werd, had SBS een marktaandeel van 50 procent.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot donderdag.

Gerelateerde berichten