Search
Close this search box.

Arrow Classic Rock in de Amsterdamse ether.

KPN dupeert diverse radiostations waaronder 98.3 CITY FM door foutenfestival.
KPN verzorgt voor vrijwel alle Nederlandse commerciële radiozenders de verbinding tussen de studio en de zender. De laatste 6 maanden gaat dit gepaard met ernstige fouten.

Vorige week vrijdag morgen werd door herstelwerkzaamheden op een KPN-schakelpunt de studio van Arrow Classic Rock verbonden met de zenders van 98.3 CITY FM. Op alle zenders en kabelnetten van CITY FM, in heel Noord-Holland werd vanaf dat moment het signaal van Arrow uitgezonden. De fout deed zich voor nadat Arrow Classic Rock eerder al 2 uur lang niet te ontvangen was op het Nederlandse kabelnet. Ook dit werd veroorzaakt door een storing bij KPN. CITY FM is vrijdag 4 uur lang niet te beluisteren geweest.

CITY FM is de afgelopen maanden al 2 maal eerder getroffen door storingen bij KPN ( een keer 2 uur geen uitzendingen en een keer 8 uur geen uitzendingen). CITY FM start per heden een rechtszaak tegen het telecombedrijf. De economische schade wordt geraamd op fl. 350.000,–. CITY FM-directeur Alex Hollemans: “De maat is nu echt vol!” Meerdere commerciële radiostations zijn momenteel in beraad om een gezamenlijke schadeclaim tegen KPN in te dienen. Overstappen naar een andere provider wordt momenteel serieus overwogen. De dienstverlening van KPN aan de mediabranche is al sinds tijden ver beneden de maat. (CiTy)