Search
Close this search box.

Kort nieuws op dinsdag 19 Juli 2000

Radio 91.6 vist achter het net bij de nieuwe zendmachtigingen. En dus valt het doek. Een jaar geleden waren Paul Aalbers en Raoul Wedel van lokale omroep Radio 91.6 (spreek uit: 916) er nog van overtuigd dat ze een vijfjarige verlenging van hun zendtijdvergunning voor Rijnwoude en Zevenhuizen/Moerkapelle zouden krijgen. Nu heeft het Commissariaat voor de Media de vergunning aan het nieuwe Radio Rijnwoude gegeven en staat Radio 91.6 aan het begin van juridische procedures om dit besluit aan te vechten. Lees meer in De Zoetermeersche Courant

Het Amsterdamse experiment melde we al eerder, maar ook in Nijmegen start nu een proef om parkeergeld via de GSM te betalen. De proef is voorbehouden aan een groep van 500 geselecteerde personen en een beperkt aantal parkeerlocaties in de stad. Het is de verwachting dat over enkele jaren een groot aantal van de betalingen die nu met klein geld plaatsvinden via het GSM abonnement verrekend worden.

Gezocht: gebruiksaanwijzing Q-Mod
Erwin van Rooij is op zoek naar een geschikte gebruiksaanwijzing van een Q-Mod. Mocht iemand een gebruiksaanwijzing in zijn bezit hebben of Erwin een aantal tips willen geven dan graag een mailtje naar: erwin.van.rooij@planet.nl

Radio Caroline zal op zaterdag 19 augustus één dag uitzenden op de middengolf met een vermogen van 600 kilowatt, op een frequentie van 1296 kilohertz.

De laatste maanden is er hevig over geruzied tussen de omroepen, maar eind deze maand moet het nieuwe, geprofileerde, programmaschema van de publieke omroep klaar zijn. Gesprek met de baas programmazaken van de NOS, Hans van Beers: “Niemand is echt tevreden.” Lees meer bij het NRC

Gisteren kwam Windows Media Player 7.0 van Microsoft in de definitieve vorm uit, de beste multimediaspeler die het net tot nu toe zag. Verrassingen zijn er niet. De ‘beta’ was er al, met de audio cd technologie van Adaptec, mogelijkheden om cd’s te brengen om in en uit MP3-formaat over te zetten. Microsoft kocht van EMI rechten om circa 100 albums en ruim 40 singles gratis aan gebruikers van Windows Media Player 7 aan te bieden.

Een van deelnemers aan de Amerikaanse versie van Big brother heeft een dode op zijn geweten. Dat heeft zijn echtgenote bekendgemaakt. Omdat CBS vooraf op de hoogte was, in tegenstelling tot de Nederlandse SBS6. blijft de man in het programma. De reality-soap Big brother is vorige week gestart op CBS.

Julika Marijn zal vanaf september bij Kindernet 5 de programma’s ‘Kinno’ en ‘Julika’ presenteren. Ze werd bekend door haar rol in de soap ‘Onderweg naar Morgen’.

SBS zal het programmabudget van Net5 met tientallen procenten verhogen, waardoor onder meer Robinson Eiland (samen met VT4), nieuwe afleveringen van In de Vlaamsche Pot en een dagelijkse kannisquiz op de net5-buis kunnen komen. Net 5 krijgt een miljoeneninjectie. Volgens insiders in de reclamebrance valt het programmabudget van deze zender zo’n 50 procent hoger uit dan het voorgaande jaar. Ook SBS6 krijgt wat meer budget.

Vandaag presenteert Marc Klein Essink om 21.00 uur op RTL4 de tweede ‘Zomerstaatsloterijshow’ live vanuit Groningen. Tina Turner geeft daar tijdens de uitzending een denderend concert en de ‘Zomerstaatsloterijshow’ slaat haar tent op bij de concertzaal. Tijdens de uitzending wordt er, door middel van live-schakelingen, rechtstreeks met de diva’s show meegekeken. Bovendien heeft Marc Klein Essink vlak voor de start van het optreden een exclusief interview met de ster. Natuurlijk vinden ook alle trekkingen van de maand juli plaats. Klik hier voor meer.

Carlo Boshard en Irene Moors gaan op zondagmiddag een wekelijkse talkshow presenteren. Hans van Willigenburg en Mireille Bekooy zijn definietief afgevoerd als presentatoren van Kofiietijd. Judith de Klein wordt genoemd als mogelijke opvolger, Sylvana Simmons wordt genoemd als nieuwe presentatrice van RTL Live naast Minoesch Jorrissen. Lees meer bij het Algemeen dagblad

WAP-handleiding World Online blijkt kopie van Wapped.nl World Online heeft zonder toestemming een handleiding van Wapped.nl, een WAP-portaal, op haar eigen site geplaatst. Lees er meer over bij www.webwereld.nl

Krijg je ook wel eens spontaan een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan een oude liefde? Als je een bijzonder verhaal hebt over een vroegere liefde met wie het om wat voor reden dan ook toch niks geworden is, kun je die sturen naar de KRO. Die gaat namelijk van start met een nieuwe serie afleveringen van het liefdesprogramma Memories. Misschien kiest de redactie jouw verhaal uit en maak je dus kans om die oude liefde weer te ontmoeten. In een speciale internetbewerking kun je zien wat er in de aflevering van gisteren allemaal gebeurd -is. Klik hier voor meer…

De toekomstige samenstelling van het Britse commerciële televisielandschap is opnieuw onzeker geworden, nadat mediareus Carlton Communications zich dreigt terug te trekken uit een voorgenomen fusie met concurrent United News & Media.

De Reclame Code Commissie heeft de klacht afgewezen die door mr B. van der Goen op 1 mei namens een aantal particuliere beleggers van World Online was ingediend. De reclame-uitingen bij de aankondiging van de beursintroductie van World Online zouden misleidend zijn. Volgens World Online is de klacht afgewezen omdat de uitingen geen misleidende informatie bevatten.

Tot slot willen we u nog even het vertellen wat het weer gaat doen voor de komende dagen, maar dat kunt u zelf ook zien op de monitor in de studio. Zoniet, kijk dan even hier.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot woensdag toch ?

Gerelateerde berichten