kort nieuws op dinsdag 25 juli 2000

Bezitters van wap-telefoons kunnen mobiel meebieden op de Wehkamp-veiling Klanten kunnen informatie opvragen over de artikelen die onder virtuele hamer komen en meebieden. U kunt ook bellen naar wap.wehkamp.nl

De nieuwsuitzendingen van TV-Brussel en Télé-Bruxelles zijn vanaf 1oktober te volgen op het Internet. Dat kondigt de Brusselse minister-president Jacques Simonet aan.

De uitgebreide luistercijfers staan weer online. Klik op de link luistercijfers boven aan deze site voor een totaal compleet overzicht.

De Franse filmregisseur Claude Sautet is zaterdag op 76-jarige leeftijd in Parijs aan leverkanker gestorven. Sautet kreeg bekendheid met films als Les Choses de la Vie en César et Rosalie. Met Une Histoire Simple won hij in 1980 een Oscar.

Ben je fan van U2 en zou je wel eens een vlieg op de muur van de studio willen zijn, om te zien wat zich daar allemaal afspeelt? Ook zonder in een insect te veranderen, kun je de komende Weken U2 volgen. Zo kun je via internet kijken naar de laatste verrichtingen van de band aan hun nieuwe album. Meer info vind u op www.U2.com.

Marjet van Zuijlen, mediawoordvoerster van de PvdA zal vanaf 1 september niet meer in die functie haar stem laten horen en/of haar stempel drukken op het mediabeleid. Van Zuijlen verlaat immers de Tweede Kamer om voor een privébedrijf te gaan werken. Het is voorlopig onduidelijk wie de nieuwe mediawoordvoerder van de politieke partij zal worden.

De veiling van de Nederlandse UMTS-frequenties door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is afgelopen. Telecombedrijf Versatel is uit de veiling gestapt.

Ben jij een trouwe kijker van Villa Achterwerk? Je kunt nu ook op Internet naar de site van Villa Achterwerk surfen. In de Videotheek kun je allerlei filmpjes bekijken, van Purno de Purno en Keepvogel tot Zaai. Bij het Prikbord vind je het laatste nieuws. In de Werkplaats valt van alles te spelen, te tekenen en te knutselen. Ondertussen kun je Villa Achterwerkliedjes beluisteren. En met je vragen of opmerkingen kun je terecht in de Postkamer.

Henny Stoel wordt met ingang van 1 september één van de vaste presentatoren van het Acht uur-journaal van de NOS. Ze volgt Pia Dijkstra op die voor de AVRO gaat werken. Het Acht uur-journaal zal per 1 september de ene week gepresenteerd worden door Henny Stoel, de andere week door Philip Freriks. Henny Stoel (55) is sinds 1985 werkzaam bij de NOS. Eerst als plaatsvervangend chef op de binnenlandredactie van het NOS-Journaal en sinds 1988 als presentator en plaatsvervangend eindredacteur bij het NOS-Journaal.

IJmond TV wil ook in Haarlem televisie gaan maken. De commerciële omroep heeft de Haarlemse programmaraad dit plan gepresenteerd. Die raad komt volgende week bij elkaar om kabelbedrijf UPC te adviseren over de vijftien zenders die de Haarlemse televisiekijker straks nog zonder extra kosten kan bekijken. Haarlem TV wil elke dag een uur televisie maken, dat doorlopend wordt herhaald. De programmaraad heeft positief gereageerd op het plan.

De Reclame Code Commissie heeft het Nederlands Talen Instituut op de vingers getikt vanwege een aantal naar het oordeel van de Commissie misleidende reclame-uitingen. De Commissie kwam tot dit oordeel omdat een cursus Nederlands voor buitenlanders werd aangeboden met een korting van 50 procent, terwijl van een dergelijke reële korting geen sprake was.

Hoe ziet de Mega Top 100 en de Top 40 er deze week uit
We konden weinig verschil ontdekken, want ze waren precies hetzelfde.
1 Que si, que no – Jody Bernal
2 I would stay – Krezip
3 Let’s get loud – Jennifer Lopez

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Nog 4 lange dagen, maar dan is het weekend…

Gerelateerde berichten