kort nieuws op donderdag 20 juli

De belangstelling voor de Megafestatie loopt terug. De achtste editie van het jongerenevenement in de Utrechtse Jaarbeurs heeft dit jaar ruim 154.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er zo’n 6000 minder dan vorig jaar en 26.000 minder dan in 1998.

Het Nationale Songfestival vindt volgend jaar plaats op zaterdag 3 maart, net als dit jaar in Ahoy’ in Rotterdam. De NOS, die de liedjeswedstrijd organiseert en rechtstreeks uitzendt, heeft dat dinsdag laten weten. Tot 2 oktober hebben componisten en tekstschrijvers de tijd hun creaties bij de NOS in te dienen. De taalkeuze is vrij. Waarschijnlijk zullen acht liedjes meedoen aan de nationale selectie. Het Eurovisie Songfestival volgt op 12 mei in Kopenhagen.

Een half miljoen Nederlanders heeft geen radio ? Nederlanders houden van statistieken. De NOS vult alweer een gat op en maakte de cijfers bekend van hun onderzoek naar het aantal ‘ontvangsttoestellen’ in de huiskamers. 56% van de Nederlandse huisgezinnen heeft slechts één TV-toestel, 32% heeft twee kijkkasten en het resterende percentage heeft er drie of meer… Slechts één enkel procent van de bevolking beschikt niet over een televisie-ontvanger. Nog slechts 2% kijkt in zwartwit. 95% is aangesloten op een kabelnet. In 3% van de huishoudens kon geen enkel radiotoestel worden gevonden. En dat is goed voor ongeveer 500.000 families. Pardon? (R.V)

De Nederlandse televisieproducent Endemol heeft een Amerikaanse internetsite over BigBrother gedwarsboomd. De pagina’s toonden illegale opnames van de Amerikaanseeditie van de realityshow. De makers staakten de site na een brief van Endemol, meldtde Amerikaanse krant The New York Post dinsdag. De producent dreigde met gerechtelijke stappen. De site, die de draak stak met het programma, verleende toegang tot tweecamera’s die 24 uur per dag beelden toonden uit het complex waarin zich de Big Brother bewoners laten observeren. De opnames zijn niet te ontvangen op de officiële internetpagina’s van CBS, de Amerikaanse omroep die Big Brother uitzendt.

De BUS keert terug in september, maar dat geldt niet voor Sylvana Simons, die de Big Brother op wielen afgelopen seizoen mocht presenteren.

Op de negende dag van de veiling van UMTS-frequenties in het Scheveningse Kurhaus zijn de biedingen flink verhoogd. De teller stond gisteren na in totaal 231 rondes op 1,712 miljard tegen f 1,283 miljard maandag.

Jennifer de Jong gaat collega Tatum Dagelet achterna, want ook de donkerharige ‘brutale meid’ stapt binnenkort in de huwelijksboot. Terwijl Tatum een nest wil gaan bouwen met BNN-personality Ruud de Wild, heeft Jen haar hart verpand aan de hoofdredacteur van Maxim, Mike.

Een aantal slimme zakenjongens probeert geld te verdienen aan de umts-veiling door de actuele stand via sms-berichten naar geïnteresseerden te versturen. Via de internetsite www.numts.nl kan men zich inschrijven op een sms-dienst die na elke ronde de standen doorgeeft. De abonnee moet voor elk bericht f 0,50 te betalen.
Al elf dagen lang zitten topmannen van de telecombedrijven KPN Mobile, Libertel, Dutchtone, Telfort, Ben en Versatel in het Scheveningse Kurhaus, waar ze bieden op de umts-frequenties. Inzet is snel mobiel internet en de toekomst van de genoemde zes bedrijven. Het einde lijkt nog niet in zicht…

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot een volgende keer !

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email