Kort nieuws op vrijdag 14 Juli 2000

In het kader ‘zomertijd, komkommertijd?’ besteed 3FM a.s. zondagavond 7 uur tijd aan een overzicht van het 25e North Sea Jazz festival. Van 18.00 uur tot 01.00 uur wordt een overzicht gegeven van de wat meer pop-georienteerde acts op het festival, zoals Trijntje Oosterhuis, Brand New Heavies en the New Cool Collective.

Het North Sea Jazz Festival is ook bij de publieke omroep te volgen. Zo brengt De Concertzender op 14 juli een voorbeschouwing; Radio 2 en 3FM doen op 16 juli live verslag van het festival. De radiozenders zijn ook op internet te horen. De NPS en VPRO zenden in het weekend op Ned. 3 rechtstreeks uit, en op maandag een nabeschouwing. http://www.northseajazz.nl/

Opnieuw uitbreiding ontvangstgebied Country FM.
Country FM wordt nu ook in de gehele Flevopolder doorgegeven op FM 94.5 Hieronder vallen de gemeenten Almere, Dronten,Lelystad en Zeewolde. UPC heeft haar hele netwerk in de Flevopolder gekoppeld waardoor het gehele raster identiek is geworden. Country FM werd reeds geruime tijd doorgegeven in Zeewolde, dit net was tot voor kort gekoppeld aan Noord Gelderland.

De BBC heeft een videoclip van de Britse popster Robbie Williams uit de vroege avondprogrammatie geband. Enkele scènes tonen ronddartelende mannequins die de voormalige ster van tienerband Take That in stukken scheuren en opeten.

Libertel, ’s lands tweede aanbieder van mobiele telefonie, heeft in het tweede kwartaal 233.000 nieuwe klanten binnengehaald, een stijging met 60% ten opzichte van een jaar geleden. Het bedrijf uit Maastricht heeft nu in totaal ongeveer 2,7 miljoen klanten.

De Amerikaanse Senaat is niet van plan met nieuwe wetten voor digitale muziek te komen. De industrie moet het zelf maar regelen.

Het gratis popfestival Metropolis in het Rotterdamse Zuiderpark is dit jaar bezocht door slechts twintigduizend mensen. Vorig jaar kwamen er nog tachtigduizend bezoekers naar het festival, dat bekend staat als springplank voor jong poptalent.

Het popfestival Woodrock in Houten, dat op de agenda stond voor 12 augustus, gaat niet door. De organisatie heeft geen geld. De hoofdsponsor heeft zich drie maanden geleden teruggetrokken, terwijl het festival vorig jaar een grote financiële strop leed. De hoofdact, Postmen, zegde toen twee uur voor het optreden af.

De DAB storing is weer over op kanaal 12C De volgende stations zijn weer te ontvangen, Radio 2, Radio 3FM, SkyRadio, Veronica FM, Arrow Classic Rock en Radio 10 FM.

Name Space verliest rechten 17.000 domeinnamen. Name Space kon echter niet voldoen aan een rekening van 500.000 gulden die het voor het registreren van de namen verschuldigd was. De domeinnamen worden voorlopig gereserveerd door de SIDN. Tijdens een bestuursvergadering op 5 september wordt besloten wanneer ze worden vrijgegeven.

De Russische justitie is dinsdagochtend opnieuw binnengevallen bij het mediaconcern Media-Most en zijn tv-zender NTV, om financiële documenten, accountantsrapporten en informatie over de aandelenstructuur op te eisen.

Hans van der Togt is zo blij als een kind nu zijn hond Tommy een Jack Russell-terrier weer terug is nadat de hond 4 dagen geleden weg was gebleven. Van der Togt had een advertentie gezet in de telegraaf waarin hij onder meer vertelde wanhopig te zijn zonder Tommy de hond.

De Brabantse radiozender 8FM zal binnenkort in Zuidoost-Brabant via het UPC-kabelnet te beluisteren zijn. Dat verwacht 8FM-directeur Jan Tiebosch. ‘Ik denk dat we nog voor het einde van de vakantie op de kabel zitten’, zegt Tiebosch.

Aan het strand van Renesse vindt 15 juli BNN Beachpop plaats. Het dancefestival heeft o.a. acts van Scoop, Phats & Small, Sonique, Project2000, DJ Jurgen, Tom Harding en E-craig. BNN maakt tv-opnames. Wie meedoet aan de prijsvraag maakt kans op twee toegangskaarten.

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) gaat vanaf oktober videobeelden op internet zetten. Het heeft daartoe een deal gesloten met Reuters. Het wil per dag zo’n veertig bewegende beelden van het internationale persbureau overnemen, bewerken en van een Nederlandse voice-over voorzien. Lees meer in de Volkskrant

Het gonst van de geruchten in omroepland. Nieuwe programm’s.. transfers.. Beau van Erven Dorens (de rozen!) stopt met RTL Live, hij gaat waarschijnlijk Rolf Wouters opvolgen als presentator van de 2e serie Big Brother. Komt Minousch nog wel terug? Kortom, wat moet RTL met deze tvbabe.. Wij wachten op de goocheltruc van Bert van der Veer

De actiefilm Mission Impossible 2 (M:I-2) heeft in Nederland op de matinee- en avondpremières een recordaantal van bijna 30.000 bezoekers naar de bioscopen gelokt. De rolprent haalde op de openingsdag een omzet van 385.000 gulden. Dat heeft de Nederlandse afdeling van United International Pictures
(UIP) donderdag bekendgemaakt.

Coos Verweij, adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf, is afgelopen maandag plotseling overleden. Hij is 53 jaar geworden

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot de volgende keer.