Kort nieuws op vrijdag 21 Juli

De publieke omroep zendt zijn programma’s voor kinderen tot 12 jaar vanaf september uit via Zappelin, te zien op Nederland 3. Zappelin is er dagelijks tussen 16.00 en 19.00 uur, maar ook ’s morgens en in het weekeinde. De publieke jeugdprogramma’s van de publieke omroep zijn dan op een zender te zien. De zendtijd wordt tegelijkertijd aanzienlijk uitgebreid. Zappelin heeft een aparte netcoördinator, Cathy Spierenburg, en een eigen netredactie. Het is tevens de eerste themazender van de publieke omroep. Ook Schooltv is ’s ochtends op Zappelin te vinden.

Stenders is vanaf Donderdag op een welverdiende vakantie, Stenders Vroeg wordt vanaf vandaag overgenomen door Gerard Ekdom tot en met volgende week, de rest van het team is gewoon on air.

Op de vraag, van wie is het nummer Hide You? Antwoord: Kosheen.

Barbra Streisand zal in september nog vier concerten geven – twee in Los Angeles en twee in New York – en stopt dan met haar openbare optredens. Dit heeft de manager van de Amerikaanse zangeres en actrice woensdag bekendgemaakt

Een bekende Nederlandse diskjockey wordt ervan verdacht de ‘hofleverancier’ te zijn van een criminele organisatie die New York heeft overspoeld met xtc. De op houseparty’s populaire Amsterdammer Raymond K., alias Jockey, zou grote hoeveelheden xtc hebben geleverd aan een misdaadsyndicaat dat zowel in ons land als in de VS opereerde onder de hoede van de Russische maffia.

Geruchten komen en gaan, maar dit gerucht lijkt ons vrij correct. Op 4 augustus is Erik de Zwart namens de opstappende internetafdeling Baas van de Dag bij Arbeidsvitaminen

Bol.com kiosk is de naam van de online tijdschriftensite die Bol gisteren lanceerde. Bezoekers van de kiosk kunnen kiezen uit tientallen Nederlandse en buitenlandse tijdschriften. Door samen te werken met ISS, dat zich specialiseert in tijdschriftabonnementen voor vast omschreven groepen, claimt de Bol.com kiosk scherpe prijzen te kunnen bieden. Een abonnement op The Economist is 50 procent goedkoper dan de normale abonnementenprijs.

Indien KPN niet binnen 5 dagen met een goed werkende aanmeldingsprocedure voor Carrier Preselectie komt, dan heft de Opta een boete van 500.000 gulden per dag, beginnend op woensdag 26 juli aanstaande. Volgens de Opta biedt KPN aan consumenten nog steeds geen goede aanmeldingprocedure aan om standaard een concurrerende telefonieaanbieder in te stellen met de telefoon, de Carrier Preselectie.

John de Mol heeft besloten aan te blijven als bestuursvoorzitter van Endemol. Daarnaast zal De Mol ook de functie van Chief Creatieve Officer binnen het Endemol-bestuur op zich nemen. Om de taken van de bestuursvoorzitter zoveel mogelijk te verlichten wordt Aat Schouwenaar benoemd tot vice-voorzitter van de raad van bestuur waarbij hij een groot aantal bestuurstaken van De Mol zal overnemen.

Rik Rensen, de vroegere hoofdredacteur van RTL Nieuws, wordt per 1 oktober algemeen directeur van de nieuwe internetorganisatie van de Holland Media Groep (HMG).

De Nederlandse televisieproducent Endemol heeft een Amerikaanse internetsite over Big Brother gedwarsboomd. De pagina’s toonden illegale opnames van de Amerikaanse editie van de realityshow. De makers staakten de site na een brief van Endemol, meldt de Amerikaanse krant The New York Post dinsdag.

De abonnees van Libertel zijn voortaan ook in het KPN telefoonboek te vinden en alle digitale en verbale versies daarvan. Het mobiele nummer wordt vermeld naast de bestaande gegevens.
De pre-pay klanten worden niet opgenomen in de KPN analen, daar denkt Libertel nog over. KPN zegt ernaar te streven ook de gegevens van de overige operators te boek te willen stellen.

Een compleet kabelkrantsysteem op basis van Amiga (2000 en 3000), software AllData inclusief dongels. Oud maar prima werkend. Tegen elk aannemelijk bod. Voor reacties: Streekradio Schage FM, Ed van Oerle, 0224 – 218 218, SchagenFM@WXS.NL

Kies je favoriete Noorderlicht-herhaling. In september gaat VPRO’s wetenschapsprogramma Noorderlicht vier afleveringen herhalen. Welke afleveringen?. Dat bepaal jij. Op de site kun je aangeven welke aflevering je graag nog een keer zou willen zien. Alle stemmen die vóór 15 augustus binnenkomen tellen mee…

Het was donderdag een overwegend zonnige dag, met hier en daar wat wolkenvelden. De middagtemperatuur lag rond de 20 graden. De komende dagen is het zonnig, warm en droog. De temperatuur klimt iedere dag een graadje.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Prettig weekend.

P.S. Kan Petra G de Vries even contact opnemen met de RadioWereld, want we kunnen u niet benaderen via e-mail.

Gerelateerde berichten