Kort nieuws op Vrijdag 28 juli 2000

Computerbezitters kunnen voortaan voor slechts twee cent per minuut naar de Verenigde Staten en Canada bellen. Een nieuwe dienst van Microsoft maakt het mogelijk om via internet te bellen naar een vaste of mobiele telefoon aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Een gesprek voeren via pc’s is al enige tijd mogelijk, maar dan moeten beide sprekers zijn ingelogd op internet. Dat laatste is nu niet meer nodig. De nieuwe dienst vereist alleen dat de beller op internet zit, en daar de (gratis) MSN-dienst van Microsoft gebruikt. Computers van MSN bellen dan naar gewone telefoons. Terwijl de beller met een koptelefoontje op achter zijn pc zit te praten, voert de ander een ogenschijnlijk normaal telefoongesprek. Daarvoor moet de MSN-computer aan de ontvangende kant wel een lokale telefoonverbinding openen. De kosten van dat ‘lokale gesprek’ nemen Microsoft en enkele partners voor hun rekening. De beller betaalt nooit meer dan het tarief voor een lokaal gesprek, wat ’s avonds ongeveer twee cent per minuut bedraagt.

Wegens problemen aan de backboon van Nederland was ook RadioWereld gisteravond 15 minuten down. Inmiddels is de schade hetstelt, en staat er weer nieuwe apparatuur.

Zondagavond 30 juli om 21:00u begint het weer: zomergasten. Vijf zondagen lang laten de gasten van presentator Adriaan van Dis hun ideale tv-avond zien. Op de site worden zij alvast aan je voorgesteld, en kort na de uitzending vind je hier een overzicht van de getoonde fragmenten. Ook worden de Zomergasten na uitzending aan de tand gevoeld in Gast Achteraf: Hoe voelt dat nou, een Zomergast te zijn?

Aan de ‘gekraakte’ beelden van Canal Plus (die je via de PC kunt bekijken), wordt binnenkort mogelijk het gekraakte geluidssignaal toegevoegd. Het verantwoordelijke CableCrypt werkt in de persoon van een programmeur uit Rotterdam aan het decoderen van het geluidssignaal

Lingo-presentator François Boulanger heeft zijn bril afgezet, vervolgens zijn buik zo’n vijftien centimeter opgetrokken en heet nu Nance. Of zoiets. Enfin, Kijk zelf maar.

Nokia – wie had er vijf jaar geleden gehoord van dit Finse bedrijf? Nu is Nokia ’s werelds grootste producent van zaktelefoons. Niet slecht voor een bedrijf dat begin jaren negentig op wankelen stond. Deze week sprong Nokia naar de vijfde plaats op de lijst van wereldmerken, met een berekende waarde van $ 38,5 miljard. Alleen de namen Coca-Cola, Microsoft, IBM en Intel zijn meer waard.

Tot september zijn er elke week herhalingen te zien van het NCRV programma Blik op de Weg. In dit programma wordt het verkeersgedrag van mensen op video vastgelegd en worden overtreders op een later tijdstip met hun eigen gedrag geconfronteerd. De NCRV is alweer druk bezig met een serie nieuwe afleveringen. Op de website van het programma, vind je een aantal bijzondere foto’s, wallpapers en een smoezenpagina, waar je jouw beste smoes om onder een bekeuring uit te komen in kan sturen.

Intermax introduceert een Content Management Systeem voor WAP (Wireless Application Protocol). Hiermee wordt het voor iedereen mogelijk om zelf eenvoudig een WAP-site in de lucht te brengen en te onderhouden. Het Rotterdamse Intermax is in gesprek met drie aanbieders van mobiele telefonie, die het Content Management Systeem grootschalig willen inzetten.

Bert van der Veer en Jaap Hofman, programmadirecteuren van RTL 4 en 5, houden de ingeslagen koers aan, zo maakten ze duidelijk tijdens de bekendmaking van de winterprogrammering van hun zenders. Geen spectaculaire vernieuwingen, geen opvallende transfers. RTL 5 gaat zich wat duidelijker profileren als mannenzender, RTL 4 blijft de familiezender met enkele krakers. Maar echt spannend werd het gisteren niet. Het is duidelijk dat het goed gaat in tv-land, op het gezapige af. De televisiebestedingen stijgen toch wel en men dobbert mee in die gunstige stroom.

Vrijdagmorgen 28 juli dient in Rotterdam om 10.30 uur een kort geding dat KPN heeft aangespannen tegen de Opta. Er is nog door geen van de partijen ruchtbaarheid aan gegeven. het gaat om de dwangsom die de Opta aan KPN vorige week heeft opgelegd teneinde een goede werking van de telefonische carrier pre-selectie instelling af te dwingen. Het gaat om 0800-1273.
De Franse film-Internetportal AlloCiné zal omstreeks september een themakanaal over films starten.

Telefoonnummer maakt plaats voor webadres. Telefoonnummers in commercials wijken steeds vaker voor verwijzingen naar websites van adverteerders. Het zal iedereen zijn opgevallen, maar blijkt nu ook uit een onderzoek van BBC en Het Media Loket. In totaal wordt in 32 procent van de commercials het internetadres genoemd. Verder blijkt het aantal thema-commercials terug te lopen ten gunste van actie-commercials en direct response television. Bestond het aandeel van themareclame in 1996 nog uit 80 procent, in 2000 is dat teruggelopen tot 52 procent.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

(Laatste spreek)
En dat was die dan, de formatie …. Zometeen de commercials en het nieuws uit Hilversum daarna weer commercials, daarna mijn zeer gewaardeerde opvolger, collega en vriend DJ ….. en volgende week zijn wij er natuurlijk weer, dus blijf luisteren. Nu eerst ….. want mijn intro is bijna vol. Daaaag. Oja prettig weekend. (schuif dicht doen)

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email